Luksuzna jahta, koja se usidrila usred Savudrijske vale, dobila je niz kritika; vidi zašto...

Internetom je kružila fotografija jahte za koju se čini da se usidrila nedaleko od Pirana.

Luksuzna jahta, koja se usidrila usred Savudrijske vale, dobila je niz kritika; vidi zašto... Facebook/Strunjan
8. 7. 2024

Napisala: Nika Arskovska

Facebookom je kružila fotografija prestižne jahte koja se, barem sudeći po fotografiji, čini usidrena tik uz Piran. Inače, slovenskoj obali moguće je prići svugdje gdje se poštuje udaljenost koju određuju bove. Fotografija s jahtom, za koju se ispostavilo da je The Ritz-Carlton Yacht Collection, međutim, izazvala je prilično bijesa.

The Ritz-Carlton Yacht Collection

Prestižna kolekcija jahti ujedinjenih pod lancem hotela Ritz-Carlton dizajnirana je za istraživanje svjetskih gradova i atrakcija. Elegantne linije eksterijera nadopunjene su promišljeno dizajniranim interijerom koji kombinira profinjeni dojam Ritz-Carlton smještaja uz obalu s kvalitetom inovativnog dizajna najelegantnijih jahti na svijetu. Sve jahte nude individualne usluge gostima i luksuz, kao i niz vrhunskih specijaliziranih restorana.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ritz-Carlton Yacht Collection (@ritzcarltonyachtcollection)

Sudeći po komentarima i fotografijama, jahta Evrima, koja prima do 289 gostiju, usidrena je ispred Pirana. Smješteni su u prostranim apartmanima s pogledom na more, a tijekom boravka na raspolaganju im je širok izbor aktivnosti. U sklopu njih također mogu vidjeti ljepotu Hrvatske i Slovenije, od Postojne i obalnih mjesta sve do glavnog grada. Na brodu se nalazi pet restorana i šest salona koji nude niz kulinarskih užitaka, kao i Ritz- Carlton spa sa širokim izborom okrepljujućih tretmana. “Kada ste spremni za istraživanje, more ili obala udaljeni su samo nekoliko koraka od marine Evrima. Nakon cijelog dana ispunjenog avanturama, povucite se u svoj prostrani apartman i sa svoje privatne terase promatrajte zalazak sunca ispod horizonta", stoji na web stranici prestižnog lanca.

Ogorčeni komentari na Facebooku

Očito su ovaj put gosti doista mogli pobliže upoznati znamenitosti slovenske obale, jer su komentatori ispod objave smatrali da je jahta usidrena preblizu obale. Pritom su se zapitali postoje li zakoni koji bi to uopće zabranjivali. Opet je jedan od komentatora istaknuo kako je riječ samo o pogrešnoj perspektivi, rekavši da je kruzer zapravo bio više od 500 metara udaljen od obale.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.