Novi TikTok trend koji će vas užasnuti: mažu menstrualnu krv po licu

Korisnice ovog tretmana su oduševljene, kažu da im je koža ljepša.
Dok neki TikTokeri nazivaju menstrualnu masku najboljom tajnom ljepote i najboljim načinom da se povežu sa svojom veličanstvenom ženskom energijom, drugi taj trend nazivaju opasnim i zgražaju se nad njim.
 

Novi TikTok trend koji će vas užasnuti: mažu menstrualnu krv po licu PSSYPWRD/instagram
29. 11. 2022

TikTok je platforma na kojoj će ljubitelji ljepote i mode pronaći mnogo korisnih trikova i savjeta. Ako su neki od savjeta korisni i već su postali dio vaše svakodnevne beauty rutine, među njima ima i onih koji graniče s dobrim ukusom, a jedan od njih je najnoviji trend na TikToku od kojeg vam može pozliti. Trend je da lice namažete vrlo posebnom maskom, odnosno menstrualnom krvlju.

Trend preuzele društvene mreže

Ako često koristite TikTok i tražite savjete za ljepotu, gotovo ste sigurno naišli na #periodbloodfacial, #periodfacemask ili #menstrualmasking. Trend se prvi put pojavio na Instagramu 2019.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PSSY PWRD (@pssypwrd)

Dok neki TikTokeri nazivaju menstrualnu masku najboljom tajnom ljepote i najboljim načinom da se povežu sa svojom veličanstvenom ženskom energijom, drugi taj trend nazivaju opasnim i zgražaju se nad njim.
 

Menstrualna maska

Riječ je jednostavno o menstrualnoj krvi koja se nanosi na lice kako bi se poboljšala koža na licu, prenosi portal Mična. Savjetuju da se krv na lice nanese izravno iz menstrualne čašice, ali krv možete uliti u posudu i držati u hladnjaku.Oni koji redovito koriste ovu masku smatraju da tvari u krvi povoljno djeluju na kože, ali nema preciznih objašnjenja kako i dalje nema načina.Većina njih kaže da im koža nakon tretmana izgleda bolje i ljepše. Neki pak ovaj trend vide kao priliku da se bolje povežu sa svojim tijelom.
 

"Menstrualna krv nije samo krv"

Sophie Shotter, specijalist za estetiku i hormone kaže da menstrualna krv nije samo krv. Također sadrži vaginalne tekućine i stanice sluznice."Postoje dokazi da matične stanice u endometriju također sadrže mikronutrijente kao što su cink, bakar, magnezij i željezo. Te tvari mogu biti korisne za zdravlje kože, posebno u smanjenju upale", rekla je. Iako Shotter kaže da u krvi ima mikronutrijenata, to ne znači da menstrualna krv ima neki poseban učinak na kožu. Naglasila je da je koncentracija istih izuzetno niska.

Je li takva maska sigurna?

Prema mišljenju stručnjaka, menstrualna maska ​​mogla bi učiniti više štete nego koristi. "Ne mislim da je mogućnost infekcije ili unakrsne kontaminacije vrijedna rizika", rekao je kirurg za Popsugar.co.uk Maryam Zamani.

"Menstrualna krv putuje kroz vaginalne kanale, gdje se mogu naći bakterije i virusi. Ako netko ima infekciju ili herpes, može se prenijeti na lice."

"Mogli biste čak biti izloženi riziku od dobivanja klamidijskog konjunktivitisa ako imate klamidiju", kaže Shotter. Zamani je istaknula kako je primijetila da neki ljudi na TikToku svoju krv drže u nesterilnim posudama, što je odlično tlo za razmnožavanje bakterija, pa je zato, kada želite kućnu njegu i maske za lice, bolje namazati se domaćim avokadom masku na lice.med ili zobene pahuljice nego od menstrualne krvi.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.