Pokazao je svoju ljudsku stranu! Što je Charles III rekao Britancima u svom prvom obraćanju?

U dugoočekivanom nastupu novi je kralj razjasnio i neke nejasnoće oko obiteljskih titula...

- Zahvaljujem majci na neizmjernoj ljubavi, naklonosti, vodstvu, razumijevanju... Bila je primjer svima nama!"

U dosta kratkom obraćanju Charles III. Istaknuo da će on, kao i njegova majka, kraljica Elizabeta II., ujediniti britanski narod. Pritom je izdvojio suprugu Camillu na čiju pomoć računa, a i na pomoć sinova.

Pokazao je svoju ljudsku stranu! Što je Charles III rekao Britancima u svom prvom obraćanju? Royal family /Instagram
10. 9. 2022

Novi britanski kralj Charles III. u svom prvom javnom govoru odao počast svojoj pokojnoj majci kraljici Elizabeti II. Zahvalio joj je za "svu ljubav, pažnju i uzor", a ljudima je obećao da će im, poput nje, "služiti cijeli život".

 
"Pokazao je svoju ljudsku stranu"

Komentatori na televizijskim postajama BBC i CNN složili su se da se novi britanski kralj obratio narodu vrlo iskrenim i toplim obraćanjem u izazovnim vremenima koja čekaju Ujedinjeno Kraljevstvo. U dosta kratkom obraćanju Charles III. Istaknuo da će on, kao i njegova majka, kraljica Elizabeta II., ujediniti britanski narod.

Između ostalog, rekao je o kraljici: "Cijelog svog života bila je nadahnuće i primjer meni i cijeloj mojoj obitelji, i mi joj dugujemo najiskreniji dug koji svaka obitelj može zahvaliti svojoj majci, za njenu ljubav, naklonost, vodstvo, razumijevanje i primjer."

William i Catherine postali su princ i princeza

Također je izdvojio sve najuže članove svoje obitelji, a sinu Williamu dodijelio je titulu princa od Walesa koja pripada prijestolonasljedniku. Ali također je izrazio svoju ljubav i duboke osjećaje prema mlađem sinu Harryju i supruzi Meghan.

Pritom je izdvojio suprugu Camillu na čiju pomoć računa, kao i svoja dva sina.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.