VIDEO: Kad se stope ton, slike, oni i eto romanse. Nježno, lijepo, virtuozno... od zlatnih ruku Ane Rucner i Mateja Meštrovića. Corona im je uzela pozornice, ne i strast

Briljantan video "Dolcello MediterrAna" sniman na Brijunima od danas je u eteru! - Ta daaaa, napisao je autor glazbe i spota Matej Meštrović, a Ana Rucner je komentirala: - Kada se sve činilo gotovo nemogućim mi smo se odlučili primiti za ruke i stvarati. Udružili smo snage, znanja i svoje umjetnosti te s puno ljubavi kreirali ovaj video. Možda nam je Corona oduzela pozornice, ali strast i entuzijazam za stvaranjem nije i nikada neće.

Skladba je nagrađena na ITF CRO, a video je posvećen Brijunima. Osim dvoje umjetnika spot je realizirala i malobrojna, ali iznimno nadahnuta ekipa umjetnika. Matej Meštrović je skladatelj, pijanist, montažer, realizator i idejni začetnik spota, na violončelu fascinira Ana Rucner, a spot je snimio maestralni Marko Vrdoljak, i uz pomoć drona kojim je upravljao Igor Vignjević.

VIDEO: Kad se stope ton, slike, oni i eto romanse. Nježno, lijepo, virtuozno... od zlatnih ruku Ane Rucner i Mateja Meštrovića. Corona im je uzela pozornice, ne i strast Marko Vrtoljak
12. 11. 2020

- Bravo ekipa, volim vas i ponosim svima nama, a tebi Matej Meštrović
posebne čestitke za režiju, produkciju i meni ono najposebnije, predivnu skladbu koju si napisao, napisala je Ana Rucner posvetu kompozitoru Mateju Meštroviću.
- Hvala Lidija Udovički da si nam omogućila originalni klavir Paula Kupelwiesera utemeljitelja Brijuna, za snimanje videa. Divna priča i prekrasno iskustvo. Ekipa, sve vas volim, izjavili su umjetnici koji su i na taj način željeli ovo novo vrijeme učiniti što normalnijim.

Ana Rucner je kazala: - Bravo ekipa, volim vas i ponosim svima nama, a tebi Matej Mestrović, posebne čestitke za režiju, produkciju i meni ono najposebnije, predivnu skladbu koju si napisao. Matej je uzvratio: - Toliko divne energije i zajedništva je uloženo u ovaj spot. Kompoziciju "Dolcello MediterrAna" napisao sam davno za Anu Rucner. Došao je trenutak da napokon dobije i ovakav spot. Hvala svim zaposlenicima NP Brijuni na logistici (klavir je svim mogućim "sredstvima" prebacivan sa lokacije na lokaciju).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.