"Hopsanje" kao najnoviji dodatak ljetnoj festivalskoj ponudi u Zagrebu!

Nakon višegodišnje tradicije tabmuraškog festivala Tamburafest u Markuševcu, ove godine organizira se prvi rock fest, Hopsanje.

"Hopsanje" kao najnoviji dodatak ljetnoj festivalskoj ponudi u Zagrebu! Hopsanje
11. 5. 2018

Nakon višegodišnje tradicije tabmuraškog festivala Tamburafest u Markuševcu, ove godine organizira se prvi rock fest, Hopsanje.

8. i 9. lipnja na igralištu osnovne škole Markuševec, održat će se festival Hopsanje a od headlinera tu su Opća Opasnost i Crvena Jabuka. Organizacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturnih događanja u podsljemenskoj zoni. Organizaciji eventa na ovoj lokaciji pridonosi povijest uspješnih festivala i koncerata koji se održavaju već dugi niz godina, a sa željom proširenja raznolikosti ponude osmišljen je rock festival, koji bi dodatno obogatio kulturne manifestacije na spomenutoj lokaciji.

Ime eventa inspirirano je engleskom riječi „hops“, što u prijevodu znači hmelj te je shodno tome ponuda piva dovedena od izrazito visokog nivoa. Gdje ima pive ima dobre glazbe i hopsanja! Uz dobru ponudu piva naše Zagrebačke pivovare ove godine odlučili smo ugostiti i poznatog zagrebačkog barmena Zvonimira Lovrenčića koji za ovaj događaj priprema veliki izbor Ginova i kolektela odabranih posebno za ovaj događaj.

Vrijeme trajanja festivala je 8. i 9. lipnja 2018. godine, tjedan dana prije početka školskih praznika kao uvertira u ljetnu sezonu. Prvog dana na programu je koncert poznatog Županjskog rock benda Opća opasnost. Prije glavnog izvođača, prvi dan nastupali bi predvodnici zagrebačke klupske scene bend Only Friends And Family i Solarov.

Drugi dan na festivalu nastupala bi Legendarna Sarajevska grupa Crvena Jabuka te male nade tamburaške scene Skoro Frajeri i TIM. Sudeći po prijašnjim koncertima i festivalima očekuje se oko 4000 posjetitelja dnevno.

Ulaz na festival je slobodan.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.