Počašćeni smo! Andrea Bocelli ovo ljeto u pulskoj Areni: velikim koncertom proslavit će 30 godina pjevačke karijere

Talijanski tenor Andrea Bocelli ove godine slavi 30. godišnjicu postojanja, a Hrvatska je odabrana kao jedna od postaja za proslavu njegove pjevačke karijere. 
Vrsni pjevač tijekom godina ruši sve rekorde glazbene industrije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Bocelli (@andreabocelliofficial)

Počašćeni smo! Andrea Bocelli ovo ljeto u pulskoj Areni: velikim koncertom proslavit će 30 godina pjevačke karijere Andrea Bocelli / Instagram
15. 2. 2024

Na svojoj koncertnoj turneji 30. kolovoza zaustavit će se i u pulskoj Areni. Na ovoj otvorenoj pozornici već je nastupao prije 20 godina, a Bocelli, koji se smatra jednim od najpoznatijih talijanskih pjevača, rođen je u Toskani, a prodao je više od 90 milijuna primjeraka svojih izdanja diljem svijeta. Odskočna daska u njegovoj karijeri bila je pobjeda na glazbenom festivalu u Sanremu 1994. godine. Ubrzo nakon toga dobiva prvu veću ulogu u Verdijevoj operi Macbeth i počinje njegov uspon u klasičnoj i opernoj glazbi.

Najveća prekretnica u njegovoj karijeri je pjesma Con te partiro i kasnije njena verzija u duetu sa Sarah Brightman pod nazivom Time to Say Goodbye, koja je 1996. godine osvojila vrhove svjetskih glazbenih ljestvica i na kraju postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena. Inače, brojnim nastupima i izdanim albumima stekao je naklonost široke publike, glazbenika i glazbenih kritičara.Tijekom godina ruši sve rekorde u glazbenoj industriji, nastupa na svim važnijim svjetskim pozornicama, osvaja divljenje papa. , aristokracija, glazbene i filmske zvijezde . Nastupao je pred četiri predsjednika Sjedinjenih Država, tri pape, britanskom kraljevskom obitelji, brojnim premijerima te na ceremonijama otvaranja Olimpijskih igara, Universal Expo u Šangaju 2010., Universal Expo u Milanu 2015. i otvorenje Expo Dubai 2021. Izdao je 17 studijskih albuma. Njegov album Romanza iz 1997. postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena, a njegov album Sacred Arias iz 1999. najprodavaniji je album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti. Svoj najnoviji album Believe objavio je 2020. godine, kombinirajući svete pjesme s nekim autorskim pjesmama koje potpisuje on ili Ennio Morricone. Prethodno je sakupio neobjavljene popularne pjesme na albumu Si.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Bocelli (@andreabocelliofficial)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.