Volkswagen osvaja Pikes Peak 2018.!?

Volkswagen razvija trkaći automobil koji će 24. lipnja 2018. sudjelovati na poznatoj planinskoj utrci Pikes Peak International Hill Climb, te će prevladavati električni “touch”. Izrazito je to hrabar plan, ponajviše stoga što cilj nije samo pobjeda nego i novi rekord za električne automobile.

Volkswagen osvaja Pikes Peak 2018.!? Volkswagen
20. 10. 2017

Član odbora za razvoj Dr. Frank Welsch izjavio je: “Naš električni automobil bit će opremljen inovativnom baterijom i novom tehnologijom vožnje. Test ekstremnoga stresa na Pikes Peaku dat će nam izrazito važne odgovore od kojih će razvoj u budućnosti imati itekako velike koristi te će poboljšati naše proizvode i njihove tehnologije.”

Informacije o vozilu kojime će Volkswagen pokušati pokoriti Pikes Peak zasada su šture. Projekt VW Motorsporta i Volkswagenova tehničkog odjela u Wolfsburgu bit će prvo pojavljivanje nakon 30 godina pauze, kada je 1987. sudjelovao sa spektakularnim dvomotornim Golfom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.