Siromašan je, a ima 12 žena, 102 djece i 578 unučadi. Sad je odlučio stati! Želio je proširiti obiteljsko nasljeđe, ali je otišao predaleko!

Hasahyjeva djeca imaju od 10 do 50 godina, a njegova najmlađa supruga ima 35 godina, nezaposlen i pojma nema kako mu se djeca zovu, a ne zna ni za imena nekih supruga.

“Problem je što se mogu sjetiti samo imena svog prvorođenog i zadnjeg djeteta, ali ne mogu se sjetiti imena neke druge djece”, rekao je Musa Hasahya Kasera.

Siromašan je, a ima 12 žena, 102 djece i 578 unučadi. Sad je odlučio stati! Želio je proširiti obiteljsko nasljeđe, ali je otišao predaleko! Twitter/AndyVermaut
6. 2. 2023

Musa Hasahya Kasera iz Ugande, koji ima 12 žena, 102 djece i 578 unučadi, odlučio je da sada ima dovoljno potomstva. Kako je rekao, teško je uzdržavati tako veliku obitelj. Trenutno nezaposleni 68-godišnjak kojeg su zbog neimaštine napustile dvije supruge postao je svojevrsna turistička atrakcija.
 

"U početku je to bila šala (...), ali sada je to problem", rekao je Hasahya, koji živi na imanju u selu Bugisa u okrugu Butaleja u udaljenom ruralnom području u istočnoj Ugandi, o svom brojnom potomstvu.

"Zbog narušenog zdravlja i samo dva jutra zemlje za tako veliku obitelj, dvije su me žene ostavile, jer si nisam mogao priuštiti osnovne stvari poput hrane, obrazovanja i odjeće", požalio se, rekavši da preostale supruge sada preuzimaju kontrolu rađanja , dok on ali ne.
 

“Problem je što se sjećam samo imena svog prvorođenog i zadnjeg djeteta, ali ne mogu se sjetiti imena neke druge djece”, rekao je i dodao da mu majke pomažu identificirati djecu, iako je također se ne mogu sjetiti imena svih svojih žena.

Hasahyjeva djeca imaju od 10 do 50 godina, a njegova najmlađa supruga ima 35 godina.

Dio njegove ogromne obitelji živi u kući koja se ubrzano raspada, dok ostali žive u desecima kuća od blata i trave. Prvu ženu oženio je 1972. godine, kad su oboje imali 17 godina, a godinu dana kasnije dobio je prvo dijete. više žena da ću imati puno djece i tako proširiti naše obiteljsko naslijeđe", objasnio je dodavši da su seljani, privučeni njegovim statusom trgovca i mesara, nudili su mu svoje kćeri, čak i one mlađe od 18 godina, za žene. Dječji brakovi u Ugandi su zabranjeni tek 1995. godine, dok je poligamija u ovoj istočnoafričkoj zemlji prema nekim vjerskim tradicijama dopuštena.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.