Naplatili im 7,53 puta višu cijenu plina, "pokrili se ušima" i već sutra vraćaju novac na adrese čak 2000 Zagrepčana

2000 korisnika Plinare platilo 7,53 puta više ratu, ZG holding sutra im vraće nezakonito oduzet novac.

ZG Holding reagirao je u kratkom roku i već sutra vratit će novac na bankovne račune 2000 Zagrepčana kojima su pogreškom i protupropisno zaračunali 7,53 puta više plin nego što je trebalo. Greška se dogodila prilikom implementiranja nove valute, onima koji plaćaju trajnim nalogom.  ZG Holding se ispričava svima onima koji su imali neugodnosti.

Naplatili im 7,53 puta višu cijenu plina, "pokrili se ušima" i već sutra vraćaju novac na adrese čak 2000 Zagrepčana Goran Stanzl / Pixell
4. 1. 2023

Prilikom naplate akontacijskih rata Gradske plinare Zagreb - Opskrba za zadnji kvartal 2022. za oko 2000 kupaca koji račune plaćaju trajnim nalogom došlo je do greške i iznos koji je na računima bio iskazan u kunama naplaćen je u eurima. Krajnji rok dospijeća na računima je bio 30. prosinca 2022. kada je zakonsko sredstvo plaćanja bila kuna. Čim je problem uočen, GPZO je kontaktirao banku kako bi se problem otklonio. Svim korisnicima će sutra biti vraćeni iznosi za koje su terećeni, te će naknadno biti naplaćen ispravan iznos. Ovim putem se ispričavamo kupcima zbog nastale neugodnosti.

Tijekom dana brojni su se oštećenici javili medijima i Gradskoj plinari o nevjerojatnom previdu. Tako je Index.hr donio informaciju o Zagrepčanki koja svoje račune za plin plaća izravnim terećenjem i koja je ostala neugodno iznenađena kad je danas na izvješću pročitala da joj je s računa umjesto 160.93 kune povučen iznos od 160.93 eura. Za plin joj je naplaćen iznos koji je 7.5345 puta viši od onog na računu. Evo što je izjavila Indexu:

- "Ja imam izravno terećenje na mobilnom bankarstvu za račune Gradske plinare Zagreb. I sad, ja svejedno dobivam izvješća i račune. Danas mi se skida s računa 160 eura i 93 centa, što bi značilo da je moja akontacija bila mnogo viša nego je to uobičajeno. Odem pogledati uplatnice i vidim da su uplatnice izdane prije Nove godine i na njima vidim da je moj račun 160.93 kune. Lijepo pored toga piše da to iznosi 21.36 eura", kazala je Zagrepčanka Indexu. https://www.index.hr/vijesti/clanak/racune-za-plin-u-kunama-naplatili-u-eurima-holding-sutra-im-vracaju-novac/2426488.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.