- Vujnovče i Radiću, mijenjajte ime Pevexu prije nego ga prodate, inače varate kupca, mene, državu...

Zdravko Pevec o sramotnoj prodaji Pevexa, tvrtke koju su mu preoteli. Nakon objave u medijima da se prodaje „Pevex“ priopćenjem se oglasio i Zdravko Pevec koji tvrdi:

- Kupcu se prodaje mačka u vreći, jer ime „Pevex“ ne smiju koristiti, a i proces u kojem tražim poništenje „oduzetog vlasništva“ je u tijeku!

 MOJA ISTINA naziv je objave koju je posrnuli poduzetnik objavio u video i tekstualnom obliku. Mi je u cjelosti prenosimo.

- Vujnovče i Radiću, mijenjajte ime Pevexu prije nego ga prodate, inače varate kupca, mene, državu... DT/press
23. 12. 2022

Kao što je znano jučer je u medijima objavljena vijest kako navedena trojka, koja ima većinski paket dionica priprema prodaju kompanije „Pevex“. Za gospodina Zdravka Pevece to je ne samo teška obmana potencijalnih kupaca, već i gruba povreda njegovih prava na ime Pevec, na čast, obraz i dostojanstvo.

Tim prije jer je Državni zavod za intelektualno vlasništvo naredio i zabranu korištenja imena PEVEX! Trenutno je cijeli spor na Upravnom sudu te na trgovačkim sudovima i očekuju se pravomoćne presude i kad je riječ o pravu na korištenje imena „Pevex“, baš kao i kad je riječ o sporu koji se vodi oko proglašenja odluke o stečaju bivše kompanije Zdravka Peveca ništetnom. Evo što je napisao i u kameru kazao nekdašnji vlasnik najvećeg hrvatskog prodajnog lanca: 

-  Želim upozoriti potencijalnog kupca „Pevexa“ da ne kupuje mačka u vreći! Tim prije, jer tvrtka „Pevex“ nema ni jedan jedini zaštićeni znak. Zadnja dva koja su prijavili, Državni zavod za intelektualno vlasništvo im je poništio. Riječ je o najmjerodavnijoj državnoj instituciji koja štiti intelektualno vlasništvo, koja vodi brigu o autorstvu.

Što više reći o sramotnoj prodaji Pevexa, što je jučer objavljeno, što reći više o tvrtki koju su mi preoteli. Ime Pevex ne smiju koristiti, a proces u kojem tražim poništenje „oduzetog vlasništva“ je u tijeku! - Vujnovče i Radiću, mijenjajte ime Pevexu prije nego ga prodate, inače varate kupca, mene, državu…

Može se kazati kako ime Pevex koriste posve neovlašteno, kako ignoriraju prosudbu najmeritornije državne ustanove za intelektualno vlasništvo. Moje ime koriste bez mog, ali i bez dopuštenja DZIV-a, koji im je to, „nota bene“, i izrijekom zabranio. Sve je završilo na Upravnom sudu, no jednako tako vode se i brojni sudski postupci, među kojima je i onaj na Trgovačkom sudu, koji presuđuje je li stečaj u kojem mi je „preuzeta“ firma bio zakonit i osnovan. Sporimo se zapravo ne samo oko žigova, već i oko imovine koja mi je uzeta. Valja znati kako je rješenje Državnog zavoda konačno i kako ga može eventualno srušiti jedino Upravni sud. Teško je to očekivati, jer to je najviša strukovna institucija i teško je da suci mogu biti iznad stručnjaka.

Bombastična prodaja kompanije koja se prodaje po 30 x višoj vrijednosti od knjigovodstvene

Jednako je bombastična i informacija da prodaju tvrtku za pola milijarde eura. Vjerovali ili ne, ali to je čak 30 x više nego što iznosi knjigovodstvena vrijednost tvrtke. Ako prodaju tvrtku po tom iznosu domoći će se nepripadajućeg bogatstva. Trenutno jedna dionica Pevexa vrijedi 10.000 kuna, a po prodaji vrijedit će nevjerojatnih 300.000 kn. I onako su firmu dobili bud zašto, a sad će to za njih biti još unosniji posao. To je nevjerojatno za firmu u stečaju, ali to je i potvrda svega onoga što sam govorio i prije, kad sam upozorio da su moju tvrtku koja je vrijedila i više od 4 milijarde kuna uspjeli „kupiti“ za sitniš!. Ovo je zapravo pravi pokazatelj koliko je „Pevec“ vrijedio kad ga je stečajni upravitelj prodao „najboljim“, čitaj privilegiranim, ponuđačima. Sve to upravo sam cijelo vrijeme govorio i na suđenjima i u javnosti, da su se firme dočepali za bagatelu, a sad je žele masno prodati. To se naprosto ne smije dogoditi, jer pravda, koliko god bila spora mora biti dostižna. Neću se predati sve dok se nepravda ne ispravi, dok mi ne vrate imovinu i dok prestanu koristiti moje ime!

To je zbilja nevjerojatno i tako što može se dogoditi jedino u Hrvatskoj. Teško je shvatiti da naše sudstvo može dozvoliti tako što.

Što ću dalje? Ostajem i dalje u svojoj borbi za ime kompanije, a potrudit ću se i da vratim imovinu i kompaniju koju su mi preoteli. U slučaju da se žele nagoditi, možemo pričati i o tome. Teško je uopće povjerovati da se može dogoditi prodaja Pevexa pod ovakvim okolnostima. Kako su naveli, konzultanti su im iz čuvene revizorske kuće KPNG, koji dobro znaju za rizik kompanije koja nema zaštićeno ime, koja je u sudskom sporu koji za njih može završiti nepovoljno i povratom imovine i koja postojeće ime mora brisati. Kupca će oni sasvim sigurno dobro informirati o svim sporovima koje Vujnovac, Radić, Lovrinčević… imaju sa mnom. Tako i onaj u kojem tražim povrat otetog.

- Kupcu se prodaje mačka u vreći, jer ime „Pevex“ ne smiju koristiti - Nakon objave u medijima da se prodaje „Pevex“ priopćenjem se oglasio i Zdravko Pevec koji tvrdi: - Kupcu se prodaje mačka u vreći, jer ime „Pevex“ ne smiju koristiti, a i proces u kojem tražim poništenje „oduzetog vlasništva“ je u tijeku! Zdravko Pevec o sramotnoj prodaji Pevexa, tvrtke koju su mu preoteli. MOJA ISTINA - Vujnovče i Radiću, mijenjajte ime Pevexu prije nego ga prodate, inače varate kupca, mene, državu... Za gospodina Zdravka Pevece to je ne samo teška obmana potencijalnih kupaca, već i gruba povreda njegovih prava na ime Pevec, na čast, obraz i dostojanstvo. Kao što je poznato Državni zavod za intelektualno vlasništvo naredio je i zabranu korištenja imena PEVEX! Trenutno je cijeli spor na Upravnom sudu te na trgovačkim sudovima i očekuju se pravomoćne presude i kad je riječ o pravu na korištenje imena „Pevex“, baš kao i kad je riječ o sporu koji se vodi oko proglašenja odluke o stečaju bivše kompanije Zdravka Peveca ništetnom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.