Volvo tvornica u Kini potpuno se okrenula obnovljivim izvorima energije

Volvo u Chengdu Kini potpuno se prebacio na obnovljive izvore energije. Kao rezultat, udio električne energije iz obnovljivih izvora u potrošnji cjelokupne proizvodne mreže tvrtke u svijetu povećan je na 80%.

Volvo tvornica u Kini potpuno se okrenula obnovljivim izvorima energije Pixabay
8. 6. 2020

Stopostotna upotreba energije iz obnovljivih izvora u postrojenju u Chengduu (ranije je tvrtka koristila struju iz obnovljivih izvora za 70%) jedan je od koraka za stvaranje neutralne proizvodnje bez utjecaja na klimu do 2025. Prema strategiji koja se provodi, Volvo planira za razdoblje od 2018. do 2025. smanjiti ukupnu količinu emisije CO2 po stopi od 40% po proizvedenom vozilu i do 2040. postati tvrtka koja svojom proizvodnjom nimalo ne zagađuje okoliš.

Švedski proizvođač stalno radi na smanjenju emisija ugljičnog dioksida iz svoje proizvodne mreže, a posljednjih godina uspio je postići značajne rezultate. Na primjer, u 2018. godini 15.000 solarnih panela ugrađeno je u tvornicu Volvo u belgijskom Gentu, a tvrtka u švedskom Shevdu je 2018. među prvim proizvodnim mjestima koje je doseglo "nulti" utjecaj na klimu.

Volvov "klimatski" plan predviđa povećanje udjela električnih vozila do 2025. godine na 50% ukupne prodaje tvrtke. Preostalih 50% rezervirano je za hibridna vozila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.