Volkswagen slučajno otkrio planove o preimenovanju tvrtke

Njemački proizvođač automobila Volkswagen slučajno je otkrio novo ime. U američkoj jedinici promijenit će se jedno slovo - novo ime bit će Voltswagen. Rebranding bi trebao pokazati koliko je ozbiljna tvrtka u proizvodnji električnih vozila. Portal CNBC primijetio je priopćenje za javnost na službenoj web stranici.

Volkswagen slučajno otkrio planove o preimenovanju tvrtke Unsplash
31. 3. 2021

Napomena je odmah uklonjena s web mjesta, a tvrtka nije odgovarala na upite medija. Međutim, izvori Volkswagena potvrdili su da je preimenovanje doista planirano, a publikacija je izašla mjesec dana ranije zbog tehničke pogreške.

Očekuje se da će promjene stupiti na snagu u svibnju. U priopćenju se navodi da će se novo ime pojaviti na vozilima s potpuno električnim pogonom i pogonom na plin. U tom će slučaju tamnoplava boja logotipa ostati na vozilima na plin, a za električna vozila promijenit će se u svijetloplavu. Volkswagen iz Amerike postat će odjel Volkswagen koncerna u Americi.

Volkswagen je prethodno najavio planove da postane globalni lider u proizvodnji električnih vozila do 2025. Tvrtka želi iskoristiti proizvodnju baterija i u potpunosti se prebaciti na modularnu proizvodnju električnih vozila koja se temelji na platformi Modular Electric Drive Toolkit (MEB). Potonji će biti raspoređeni u Europi, Kini i Sjedinjenim Državama. Upravitelj investicijskog fonda Lansdowne Partners Per Lecander sugerirao bi da bi aktivan ulazak na tržište tradicionalnih proizvođača automobila bio ozbiljan udarac trenutnom industrijskom lideru Tesli.

U siječnju je postalo poznato da je 2020. Volkswagen ostao na drugom mjestu po globalnoj prodaji, iza svog glavnog konkurenta, japanskog koncerna Toyota.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.