Vodu pije, vino prolijeva! Maskirani kriminalac ušuljao se u vinariju i odvrnuo slavine velikih rostfraj bačvi

Nepoznati počinitelj u nedjelju ujutro u jednoj vinariji namjerno prolio 60.000 litara vrhunskog vina čija se vrijednost procjenjuje na 2,5 milijuna eura.

Vodu pije, vino prolijeva! Maskirani kriminalac ušuljao se u vinariju i odvrnuo slavine velikih rostfraj bačvi rperucho/pixabay
20. 2. 2024

Sumnjivi čin sabotaže, koji su snimile i sigurnosne kamere, dogodio se u Castrillo de Duero, koji se nalazi oko 150 kilometara sjeverno od Madrida. Europa Press i druge lokalne novinske agencije izvijestile su te večeri, pozivajući se na Joséa Moroa, čelnika dotične tvrtke, Bodegas Cepa 21. Prema informacijama, definitivno se ne radi o pokušaju krađe, javlja MTI.

 Usred noći maskirani kriminalac ušao je u skladište vinarije i u manje od minute otvorio slavibe velikih rostfraj bačvi u kojima su se nalazila vrhunska vina Malabrigo i Horacajo.
Na video snimci se vidi da se uljez identificirao u objektu. 

Prema pretpostavkama tamošnjeg tiska iza misteriozne provale mogla bi stajati sabotaža ili osveta. S tim u vezi, Moro je samo rekao da imaju nejasne ideje što bi moglo biti iza toga, ali ne želi ništa javno govoriti kako ne bi ometao policijsku istragu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.