- Vodstvo HUBOL-a podcjenuje inteligenciju građana, odgovorio je na žaoku struke dojučerašnji mali od covid kužine Vlade RH

Gordan Lauc poručio liječnicima iz HUBOL-a: Vodite pravi križarski rat protiv mene i izvrgavate javnom linču

- Vodstvo HUBOL-a podcjenuje inteligenciju građana, odgovorio je na žaoku struke dojučerašnji mali od covid kužine Vlade RH N1 screenshot
9. 12. 2021

Gordan Lauc reagirao je na napade iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika(HUBOL).

“Čini se da neki pojedinci koji pišu u ime HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika vode pravi ‘križarski rat’ protiv mene.U više su se navrata pokazali neučinkoviti u pitanju pandemije, što su potvrdili i brojni apeli samih liječnika. Jedina svrha njihovih objava je braniti trenutnu upravu udruge, a zapravo su bez stvarnog dodira s pacijentima, kao i onim liječnicima koji su 24 sata na terenu.

Znači li to da će na svaku moju objavu reagirati na ovaj način, izvrćući me javnom linču?Nitko ne tjera ljude da čitaju moje objave, ili mi daju potporu, kao i kritiku. Prema tome svatko će u ovom kaosu komunikacija znati odrediti kome vjeruje i zašto vjeruje. Način na koji s visoka poručuju da se ”vratim glikanima” nedopustiv je, jer bi to značilo da kao profesor i znanstvenik nemam pravo komentirati stvari koje se tiču zdravstva i znanosti.

 
Nije upravni odbor HUBOL-a taj koji ima pravo ograničavati nas znanstvenike u promišljanjima, niti nam cenzurirati javno djelovanje. Bilo bi puno učinkovitije da se bave temeljnim problemima svojih djelatnika u sustavu koji ”šteka” zbog pogrešne organizacije, kao i postavljanja prioriteta.

Posebice zahvaljujem HUBOL-u na komunikaciji ispod svake profesionalne, ali i ljudske razine, ali ovo nije prvi puta da podcjenjuju inteligenciju građana. Možda bi bilo dobro da pročitaju što im u komentarima poručuju kako “obični ljudi”, tako i njihovi članovi”, ističe Lauc,.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.