VIDEO: Al-Attiyah braniti će naslov, ali ne više s Toyotom! Na reliju Dakar 2024. vozit će Prodrive Hunter u timu sa Sebastian Loebom i to po prvi put u karijeri

DVA VOZAČ MALO JAČA SJEDE IZA PRODRIVE UPRAVLJAČA!!! Peterostruki pobjednik cilja na šestu pobjedu na najtežem reliju na svijetu sa Sebastian Loebom kao momčadskim kolegom! Poručio je: - "Želim postati dio povijesti Dakara i najbolji način za to je pobijediti s četiri različite marke."

Peterostruki pobjednik relija Dakar Nasser Al-Attiyah sudjelovat će u izdanju najteže offroad reli utrke na svijetu 2024. u Prodrive Hunteru u Saudijskoj Arabiji od 5. siječnja. U Nissan Terranu II bit će i naši, Juraj Šebalj i Ivan Vidaković.

VIDEO: Al-Attiyah braniti će naslov, ali ne više s Toyotom! Na reliju Dakar 2024. vozit će Prodrive Hunter u timu sa Sebastian Loebom i to po prvi put u karijeri Kin Marcin / Red Bull Content Pool
31. 12. 2023

Tijekom protekla dva desetljeća katarski vozač postao je jedna od najprepoznatljivijih i najomiljenijih osoba na reliju, a uskoro je njegov 20. nastup na utrci.

Al-Attiyahova prva pobjeda na Dakaru stigla je 2011., a on je to pratio s još dvije pobjede u Južnoj Americi (2015. i 2019.), kao i pobjedama 2022. i 2023. otkako je Dakar prešao na Bliski istok. Ovaj 52-godišnjak ne samo da ima priliku ostvariti tri pobjede u vožnji, nego će također pokušati učiniti Prodrive Hunter četvrtim različitim automobilom koji je vozio do pobjede na reliju.

Izjavio je: "Prodrive Hunter je senzacionalan automobil. Mislim da je nakon već tri vožnje na Dakaru i dva druga mjesta, vrijeme da ovaj automobil osvoji Dakar. Želim postati dio povijesti Dakara i najbolji način za to je pobijediti s četiri različite marke."
S Al-Attiyahom u njegove posljednje četiri pobjede vozio je suvozač Mathieu Baumel, pri čemu se njihovo međusobno razumijevanje povremeno činilo telepatskim dok Francuz čita knjigu puta, a Al-Attiyah ih usmjerava preko dina.

Uspjeh ovog para nije ograničen na Dakar jer su također pobjednici FIA Svjetskog prvenstva u reli-raidu 2022. i 2023. naslova vozača i suvozača.
Al-Attiyahov prelazak u Prodrive nastavlja timsku filozofiju okupljanja najvećih svjetskih vozača s jednim od najnaprednijih cross-country rally automobila ikada stvorenih.

Prodrive Hunter dizajniran je za prelazak bilo kojeg terena velikom brzinom, od stjenovitih cesta do otvorenih pustinja, pješčanih dina i planinskih prijevoja, dok ga također pokreće novo održivo gorivo - Prodrive EcoPower - koje smanjuje emisije ugljika za 80 posto kako bi pomoglo boriti se protiv klimatskih promjena.
Dijelit će Prodrive paddock s Al-Attiyahom u bivcima Dakara 2024. njegov novi timski kolega Sébastien Loeb, koji je završio kao drugoplasirani iza Al-Attiyaha na posljednja dva izdanja.

Al-Attiyah je dodao: "Ovo je prvi put da ću biti timski kolega sa Sebom (Loebom) na Dakaru, ali ga već jako dobro poznajem. On je stvarno sjajan vozač i brzina koju je pokazao na Dakar je zadnje dvije godine bio nevjerojatan. Nadam se da netko od nas može osvojiti Dakar 2024."

Peto izdanje Dakara u Saudijskoj Arabiji započet će 5. siječnja 2024. s 5000 kilometara trkaće udaljenosti raspoređene na 12 brzinskih etapa od tisuću godina starog grada Al Ula, prelazeći zemlju u smjeru Prazne četvrti i završava u Yanbuu na obali Crvenog mora gdje će natjecatelji, nadamo se, vidjeti vijorenje kockaste zastave 19. siječnja.


 

Nasser: - Želim postati dio povijesti Dakara i najbolji način za to je pobijediti s četiri različite marke." - Peterostruki pobjednik cilja na šestu pobjedu na najtežem reliju na svijetu sa Sebastian Loebom kao momčadskim kolegom! Poručio je: - "Želim postati dio povijesti Dakara i najbolji način za to je pobijediti s četiri različite marke."Peterostruki pobjednik relija Dakar Nasser Al-Attiyah sudjelovat će u izdanju najteže offroad reli utrke na svijetu 2024. u Prodrive Hunteru u Saudijskoj Arabiji od 5. siječnja. U Nissan Terranu II bit će i naši, Juraj Šebalj i Ivan Vidaković.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.