Slovenci u totalnoj euforiji na Dakru, njihov motociklista Mulc završio na podiju zadnje etape

Radost u taboru Tonija Mulca - treće mjesto u trećoj etapi. Danas je završio fenomenalno: 3. mjesto u svojoj klasi Rally 2 i ukupno 20. mjesto.

Rezultat mu je omogućio da znatno popravi ukupni rezultat (27. mjesto/10. mjesto na Rallyju 2), ali kako znamo, reli Dakar praktički je tek počeo, pa će morati ostati pribran do 19. siječnja.

Slovenci u totalnoj euforiji na Dakru, njihov motociklista Mulc završio na podiju zadnje etape rally zone
8. 1. 2024

Toni je današnju etapu opisao ovako:
 

"Danas je sam uvod u etapu bio jako brz, prvih 10 km čak smo 'stisnuli gas' u punoj brzini, sve do dina, kada se ritam malo smirio, ali ne zadugo. Definitivno sam bolje prošao u pijesak nego prošle godine, iskustvo se samo skuplja, ali jedna me kompresija iznenadila - nakon skoka se aktivirao zračni jastuk, a cijev je izašla iz moje torbe za devu i bio sam prisiljen sljedećih 240 km putovati bez vode."
 

"Današnja navigacija je bila još teža nego jučer, pa sam malo pogriješio, izgubio se par puta, ali sam se brzo izvukao iz problema. Pri takvoj brzini to uopće nije tako čudno, ali ipak znam da Još uvijek imam puno rezervi. Jednom kada se moje navigacijske vještine učvrste, znam da ću to moći savladati čak i pri velikim brzinama. Jednostavno sam takav; kad se snađem u sustavu, radim stvari puno s lijevom rukom, ali imam još puno milja za prijeći u otvorenoj pustinji. Uz to, danas sam s lakoćom pokupio sve kontrolne točke i postigao prilično dobar konačni rezultat.""Ali baš kad sam pomislio Imao sam svoje stanje pod kontrolom - bio sam vrlo smiren cijelo vrijeme unatoč pogreškama - u zoni brzine prestigao me natjecatelj s tvorničkim biciklom, koji se očito želio malo poigrati sa mnom. Dok je vozio u ispred mene dizao mi je prasinu,a kad je bio iza mene prepustao mi je navigaciju.Ali kao sto uvijek kazem:ko zna mozda ne bi bilo u dobro je imati brzi motor, jer danas bih na trenutke svakako želio pokazati što mogu." prednosti na kamenu, tehnički dijelovi. Unatoč tome što me natjecatelj, kojeg neću imenovati, do kraja iznervirao, jako sam zadovoljan rezultatom dana. Suigračevo nesportsko utrkivanje uzet ću kao pouku - da i sam nisam napravio nekoliko mini grešaka, ni on ih ne bi mogao iskoristiti. Moj cilj ostaje isti kao i svakoga dana: nešto naučiti i sutradan to primijeniti u praksi.

BONUS VIDEO: Avto magazinove avtomobilske ‘nagrade’ 2023!

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.