Hrvat nakon Nissana, Fiata, Mercatora..., na čelu Telemach Slovenije

Svjetska medijska korporacija s ogromnim biznisima u regiji imenovala Tomislava Čizmića za predsjednika Uprave Telemach Slovenija!

Hrvat nakon Nissana, Fiata, Mercatora..., na čelu Telemach Slovenije promocijska fotografija
12. 10. 2023 | Promo

United Group, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medijskih sadržaja u jugoistočnoj Europi, objavio je danas imenovanje Tomislava Čizmića za predsjednika Telemacha Slovenija. Tomislav Čizmić od 7. studenoga 2023. godine nasljeđuje Adriana Ježinu, koji je tvrtku uspješno vodio od 2017. godine.

Pod vodstvom Ježine, tvrtka je razvila najbrže rastuću bazu pretplatnika u zemlji, čime je Telemach postao vodeći operator širokopojasnog pristupa u Sloveniji, dok je zadržao svoju poziciju vodećeg operatera pay TV-a i najbrže rastućeg pružatelja mobilnih usluga. Adrian Ježina ostaje dio United Grupe i nastavlja svoj rad kao predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

U Hrvatskoj je već uspješno integrirao tvrtke Tele2, Optima i Total TV u jednog konvergentnog operatera te potaknuo veliku izgradnju optičkih vlakana u cijeloj zemlji. Tomislav Čizmić iskusni je direktor s opsežnim stručnim znanjem i 25 godina poslovnog iskustva, uključujući uvođenje i implementaciju strategija preokreta i integracije u različitim zemljama u regiji. Čizmić dolazi u Telemach Slovenija nakon šest godina na mjestu predsjednika Uprave Grupe Mercator (2017.-2023.). Prije imenovanja na tu dužnost obnašao je razne rukovodeće funkcije u regionalnom poslovanju Mercatora, kojem se pridružio 2013. godine. Prije toga bio je na raznim rukovodećim pozicijama u automobilskom sektoru, uključujući ACH grupu i Dicar d.d. Budget car rental.

Victoriya Boklag, glavna izvršna direktorica United Groupa, rekla je:

"Drago nam je poželjeti dobrodošlicu Tomislavu u naš tim. Njegovo menadžersko iskustvo, posebno na čelu jedne od najvećih slovenskih kompanija, pružit će Telemachu Slovenija neprocjenjiv uvid dok nastavljamo širiti naše poslovanje u zemlji, dok istovremeno pružamo visokokvalitetne usluge i vrhunsko korisničko iskustvo. U ime United Grupe, želim zahvaliti Adrianu na njegovom izvrsnom radu i postignućima, kao našim tvrtka je značajno narasla u Sloveniji zahvaljujući njegovom vodstvu."

Kao glavni izvršni direktor Telemacha Hrvatska, Adrian će sada biti potpuno fokusiran na jačanje prisutnosti United Grupe u Hrvatskoj i iskorištavanje punog potencijala koji vidimo na ovom tržištu," dodala je Victoriya Boklag. Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska: "Ponosan sam na postignuća u proteklih šest godina. Telemach Slovenija je za to vrijeme dosegao novu razinu i povećao tržišni udio u svim segmentima. Postali smo broj jedan u fiksnom širokopojasnom pristupu internetu i broju dva u stambenim mobilnim govornim paketima. Vjerujem da će tvrtka pod Tomislavovim vodstvom nastaviti ovako uspješnu priču. Želim mu sve najbolje u novoj ulozi." Tomislav Čizmić: "Sretan sam što sam se pridružio United Groupu i jednoj od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Sloveniji.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.