U svijetu preko 2 milijuna zaraženih koronavirusom

128.000 ljudi širom svijeta umrlo je od virusa koji je poharao najmanje 185 zemalja i regija, pokazuju najnoviji podaci sa Sveučilišta Johns Hopkins.

U svijetu preko 2 milijuna zaraženih koronavirusom Pixabay
15. 4. 2020

Broj slučajeva koronavirusa u svijetu premašio je 2 milijuna u srijedu, samo četiri mjeseca nakon što se patogen pojavio u Wuhanu u Kini, a broj oporavljenih dosegao je brojku od 500.000. No, broj slučajeva i dalje raste u teško pogođenim zemljama poput SAD-a, Španjolske, Italije i Njemačke posljednjih tjedana, prema sveučilišnom istraživaču u stvarnom vremenu.

Amerika je u srijedu nastavila voditi svijet s najvećim brojem slučajeva COVID-19, budući da se virus proširio na 609.000 Amerikanaca, što predstavlja gotovo trećinu potvrđenih pacijenata u svijetu, prema Johnsu Hopkinsu.

Broj smrtnih slučajeva u SAD-u porastao je na najmanje 26 000, sa svih 50 država koje su pod hitno stavljene pod oznaku elementarne katastrofame, prvi put u povijesti.

Kina - koja je prijavila manje od 84.000 slučajeva - završila je s potpunom karantenom nakon zatvaranja Wuhana ranije ovog mjeseca.
Međutim, zemlja se možda suočava s drugim valom infekcija budući da ima porast u slučajevima za koje kaže da se uvoze iz drugih zemalja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.