U SAD-u uskoro posebna cesta za autonomna vozila

U Sjedinjenim Državama predstavljen je prvi nacrt ceste na kojoj će se autonomni automobili osposobljavati i testirati. Njegova dužina bit će 60 km, prvi dio bit će izgrađen do 2024. godine.

U SAD-u uskoro posebna cesta za autonomna vozila Pixabay
17. 8. 2020

Michigan će surađivati ​​s Cavnueom i Alphabetom na izgradnji 64 km ceste koja će spojiti centar grada Detroita i Ann Arbor. Ovom rutom osigurat će se pristup do Sveučilišta u Michiganu, gradske zračne luke Detroit i Središnjeg željezničkog kolodvora u Michiganu. Na ovom putu tvrtke će testirati autonomna vozila.

U prvoj fazi projekta Cavnue će testirati potencijalnu tehnologiju i dizajn prometnica. Tvrtka će raditi s drugim tvrtkama poput Forda, GM-a, BMW-a, Toyote i druge podružnice Waymoa. Zajedno će razviti standarde za označavanje cesta i površinu ceste za autonomna vozila širom zemlje. U budućnosti će se ovom cestom moći koristiti i kamioni i osobna vozila.

Ono što ćemo danas raditi će biti pravi korak kako za razvoj poslovanja, tako i za ekonomiju u cjelini. Poduzimamo prve korake za izgradnju infrastrukture koja će nam pomoći u testiranju i raspoređivanju automobila budućnosti", rekao je guverner Michigeana Grehen Whitmer.

Aplhabet očekuje da će početni projekt predstaviti u roku od dvije godine. Izgradnja će započeti tek nakon što državna vlada prihvati i odobri ove planove. Iz tvrtke napominju da će do 2024. moći izgraditi dio staze, koji se već može koristiti za obuku i testiranje autonomnih vozila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.