U neredima u američkom gradu Seattleu ranjeno preko 70 policajaca

Tijekom nereda u Seattlu oko 70 policajaca je ranjeno, a 47 prosvjednika privedeno.
Ranije je prijavljeno o 21 ozlijeđenih službenika sigurnosti i 45 zatočenika. Policija je deklarirala što se događa u gradu.

U neredima u američkom gradu Seattleu ranjeno preko 70 policajaca Unsplash
28. 7. 2020

"Ozljede su različite - od ogrebotina i modrica do opekotina i ruptura meniskusa. Do kraja prosvjeda policajci su priveli 47 osoba zbog napada, uznemiravanja i ometanja policijskih akcija", navodi se u priopćenju policijske uprave.

Agencija je na svojoj web stranici objavila fotografije ozlijeđenih zaposlenika i primijetila da su prosvjednici bacali kamenje, boce i drvene predmete na njih. Policija je također napadnuta "eksplozivnim tvarima". Istraga je u tijeku.

Dan ranije policija je izvijestila da su prosvjednici zapalili prikolicu i druge strukture na teritoriju maloljetničkog pritvorskog objekta u izgradnji, a pokušali su i raznijeti zidove policijske postaje.

Mnogi gradovi u Sjedinjenim Državama održavaju prosvjede više od mjesec dana, često se pretvarajući u nerede koji su započeli nakon smrti afroamerikanca Georgea Floyda, u rukama policije u Minneapolisu. Američki predsjednik Donald Trump u više je navrata izrazio nezadovoljstvo postupcima državnih i općinskih vlasti koje, prema njegovom mišljenju, ne poduzimaju potrebne mjere kako bi uspostavili red. S tim u svezi, u nekim je slučajevima gradovima uveden dodatni kontingent sigurnosnih snaga, što je izazvalo kritike lokalnih vlasti, koje uglavnom predstavljaju demokratsko-konkurentnu Trumpovu stranku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.