U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju! Ako želite demokraciju, kontrolu i zdravi biznis birajte mene, želite li jednoumlje i one koji sisaju proračun birajte Tomaševića

Za Miroslava Škoru nedjeljni su izbori biti ili ne biti ne samo za Zagreb, već i za hrvatsku demokraciju. - U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, poručio je kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika i naglasio kako njegove protivnike povezuje novac bez motike. - Oni, ako su se ikad u životu oznojili, to je bilo džogirajući ili igrajući basket. 

U završnom obraćanju pred Gradskom skupštinom Škoro je istaknuo kako nikako ne smijemo dozvoliti apsolutnu vlast crveno-lijevoj koaliciji koja ignorira temeljne građanske i demokršćanske vrijednosti. Naglasio je: - Htio bih iskomentirati nezapamćenim ovo u medijskom prostoru... Osnovna riječ je riječ huškanje, tko je huškač? Ja sam huškač? Huškati znači poticati na pobunu i sukobe, huškati se može na rat i na tučnjavu. Jedino što sam ja radio je iznošenje istine. Istina je da su Tomašević i Možemo iznikli iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna... To se tumači huškanjem. Nisam lupao u lonce, gurao kante za smeće, vršio atak tako da sam se valjao po podu, vezao za drvo, samo sam iznosio podatke, na vama novinarima je bilo da zajedno sa mnom provjerite. Bitno je da je bilo usuglašeno gotovo unisono stavljanje medija na stranu jednog kandidata. Većina je i javno je branila to pravo... Novinari su vrlo ružno komentirali o meni. Jesu li oni neovisni, što bi oni trebali biti? I sam sam se time bavio.
Zatim, dogodilo se nezapamćeno uključivanje vrha politike u kampanju. Predsjednik, premijer, kod nas je to normalno i to, naravno, nije huškanje.

Svaki hrvatski građanin se pita imamo li rješenje i koje je rješenje. Mislim da će se u nedjelju dogoditi svojevrstan referendum. Eto vam sada referenduma umjesto svih onih koji su nam uskraćeni...

U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, svoj grad Zagreb, svoj stil života, svoju tradiciju. Izađite na izbore i pokažite da nas još ima, nas koji nismo korumpirani, nas koji mislimo drugačije...", rekao je Škoro.

U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju! Ako želite demokraciju, kontrolu i zdravi biznis birajte mene, želite li jednoumlje i one koji sisaju proračun birajte Tomaševića Sandra Šimunović/Pixell
28. 5. 2021

Foto: Sandra Šimunović

- Nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture. Nisam lupao u lonce, gurao kante za smeće, vršio atak na način da sam se valjao po podu ili vezao za drvo, samo sam sa svojim timom iznosio podatke. Na vama novinarima je bilo i još uvijek je da to zajedno sa mnom provjerite. Bilo je usuglašeno gotovo unisono stavljanje medija na stranu jednog kandidata. I znam da će mnogi od vas kazati da to nisu radili, ali većina je, rekao je Škoro.

Novinari su u svoje slobodno vrijeme, veselja radi, iznosili kojekakve situacije i govorili vrlo ružno o meni, rekao je Škoro na svom posljednjem obraćanju javnosti pred, za njega sudbonosne izbore.

Pozvao je birače da izađu na izbore, nazvavši to jedinim referendumom:

- Eto vam sada referenduma umjesto svih onih koji su nam uskraćeni. Svaki glas je bitan, i glas branitelja i obrtnika i prosvjetara i umirovljenika i intelektualaca i radnika, a posebno je bitan glas mladih ljudi, rekao je Škoro.

U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, svoj Grad Zagreb, svoj stil života, svoju tradiciju. Izađite na izbore i pokažite da nas još ima, nas koji nismo korumpirani, nas koji nismo dio klijentelističke hobotnice, nas koji mislimo drugačije…, rekao je Škoro.

Upitan o predizbornim anketama, Škoro je rekao da ih ima različitih. “Naše ankete govore da smo mi tu negdje, li-la, u pat poziciji smo. Prema onome što ja vidim, odlučivat će vrlo mala razlika”, rekao je Škoro, dodavši da misli i da će odaziv na izbore biti dobar.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.