Nije rekao baš da će Škoru pregaziti kao plitak potok, no Tomašević je izjavio kako će njegov suparnik biti kažnjen zbog negativne kampanje, kleveta, laži, objeda, podmetanja...

16 puta bio je na debatama, Škori i družini pružio šansu koju njemu Bandić pred 4 godine nije. https://fb.watch/5Moy9kkOuQ/  

Želi drukčiji, pošteniji, zeleniji, sadržajniji i moderniji Zagreb. Tomislav Tomašević na svom je zadnjem obraćanju ispred Gradske skupštine poručio kako će se za koji dan ušetati sa svojom ekipom u prostore gdje se kroji gradska politika i kako očekuje hitro će po službenom proglašenju rezultata preuzeti sve ovlasti od v.d. gradonačelnice Jelene Vukičević. - Želim voditi jednu sasvim drukčiju politiku. Grozio me je odnos prema oporbi, prema kvalitetnom sadržaju u Gradskoj skupštini. Želim Zagreb u kojem će sadržaj prevladavati i gdje će se o njemu čuti, kazao je Tomašević te istaknuto kako se nada da je ovo zadnji put da se neki politički kandidat u kampanji spustio na tako prizemne obračune. Prema njemu Miroslav Škoro je lagao, insinuirao, klevetao, podmetao i uopće se nije predstavio kandidat s programom i rješenjima za Zagreb, već kao politikant koji će ostati zapamćen po krajnje negativnoj kampanji zbog koje će biti sutra žestoko kažnjen. Nije koristio riječi Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade koji je koji dan ranije izjavio kako će Škoru Tomašević pregaziti kao plitki potok.
Stranka Možemo! i kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević održali su konferenciju za medije prije izborne šutnje Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predstavnika stranaka koalicije Možemo! - Zagreb je NAŠ! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad!, održao je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje.
Borimo se za zeleniji Zagreb, učinkovitiji Zagreb i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori, jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo sve građane da izađu na izbore. Vjerujemo da ćemo pobijediti i svakome ćemo nakon ovih izbora moći gledati u oči. Obećali smo pozitivnu kampanju, a mi svoja obećanja ispunjavamo, rekao je Tomašević.

Nije rekao baš da će Škoru pregaziti kao plitak potok, no Tomašević je izjavio kako će njegov suparnik biti kažnjen zbog negativne kampanje, kleveta, laži, objeda, podmetanja... Sanjin Strukić/Pixell
28. 5. 2021

Foto: Sanjin Strukić/Pixell

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz podršku Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika te predstavnika stranaka koalicije Možemo! - Zagreb je NAŠ! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad!, iskoristio je posljednju priliku i obratio se biračima prije izborne šutnje. Odabrao je i simbolično i scenu gdje će izreći svoje posljednje riječi u kampanji. Govorio je ispred ulaza Gradske skupštine na Trgu Stjepana Radića, poručivši kako će već u ponedjeljak sa svojom pobjedničkom ekipom i ući u prostore u kojima je punih 20 godina stolovao Milan Bandić, najdugovječniji zagrebački gradonačelnik koji je nedavno preminuo.

- Želimo uputiti posljednje poruke prije izborne šutnje i pozvati sve da izađu na izbore. Mi se već 15 godina borimo za Zagreb, za zeleniji, pravedniji i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori. Pozivamo sve građane da izađu na izbore. Vjerujemo da ćemo u nedjelju pobijediti uzdignute glave. Obećali smo pozitivnu kampanju. Mi svoja obećanja ispunjavamo. Potreban je još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice. Pozivamo građane da u nedjelju naprave još mali korak. Potrebno je u nedjelju reći glasno NE kampanji mržnje, straha i huškanja i kampanji u kojoj se demonizira suparnika", kazao je Tomašević.

Ponovo je morao odgovarati na novinarska pitanja o svojoj plaći, izjavivši kako je suparnički tabor širio laži.

- Plaću u Zelenoj akciji sam imao 6700 kn, plaća u Institutu za političku ekologiju je bila 9000 kuna neto. Ove laži da je ta plaća bila 25 tisuća kuna bruto nije krivo čitanje imovinske kartice, nego laži, klevete i obmanjivanje javnosti", rekao je Tomašević te nastavio:

- Što se tiče ovih milijardu kuna pozivam sve institucije, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, grupu TNT, ako netko ima ikakav dokaz neka to pokaže. Ovakva kampanja nije još viđena. Ja vjerujem da će građani Zagreb reći glasno ne ovakvoj kampanji. Ovo nije smiješno, ovo je tragikomično i ovakvoj kampanji treba reći ne", rekao je.

Rekao je da će pobijediti uzdignute glave i da će nakon svega moći svima pogledati u oči. Što se tiče primopredaje vlasti napomenuo je kako je sve definirano zakonom i da za to treba pričekati neko vrijeme. 

"Konstituiranje skupštine će ići polako. Nakon izbora krećemo u razgovore", kazao je. Vjeruje da će Škoro biti kažnjen za ovakvu kampanju. "Mi smo se cijelo vrijeme fokusirali na ono što želimo napraviti i ponosan sam na ovu kampanju. Ponudili smo optimizam, pobudili smo nadu ovom gradu", kazao je i ponovio da nema policijsku zaštitu. 

"Nikakvih ozbiljnih prijetnji nisam imao. Osjećam se sigurno u ovom gradu. Krećem se pješice i tramvajem. Postupanje policije ne mogu komentirati", kazao je.  

Spremni su nakon izbora surađivati sa svim strankama od centra prema lijevo. "Nećemo tražiti dlaku u jajetu. Bitan je sadržaj prijedloga, a ne tko ih je predložio. Ajmo prvo završiti drugi krug izbora. Svaki glas nam je u nedjelju bitan. Svaki glas je poruka da ovakve kampanje ne mogu proći. Očekujem dobru izlaznost", kazao je Tomašević i dometnuo:

- Fokusirali smo se na ono što želimo napraviti, fokusirali smo se na građane. Ponosan sam na ovu kampanju, pobudili smo optimizam", dodao je. Rekao je da oni svoje birače motiviraju. "Obećali smo takvu kampanju", kazao je. "Nikakvih ozbiljnih prijetnji nisam imao, osjećam se sigurno u ovom gradu. U ime policije ne mogu govoriti. To je redovna procedura", rekao je. "Mi smo našim biračima govorili s kojim strankama možemo koalirati od početka, to su stranke od centra prema lijevo koje su bile oporba Milanu Bandiću i HDZ-u, ali otvoreni smo za suradnju sa svima, nećemo kod oporbe tražiti dlaku u jajetu, ne želim na taj način voditi politiku u Hrvatskoj. Građanima je bitan sadržaj problema", kazao je Tomašević. "Svaki glas nam je bitan, svaki glas je poruka da u Zagrebu ovakvih kampanja ne može biti", dodao je Tomašević.

U nedjelju je potrebno reći glasno ne kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike. Pozivamo građane da glasaju za budućnost, a ne za prošlost i da glasaju za prave promjene, rekao je Tomašević.

Hrvatska politika dosegnula je novo dno. Vjerujem da ćemo uskoro ući u ovu zgradu kao nova uprava, rekao je Tomašević, zahvalivši volonterima i dodavši da su probudili optimizam u gradu.

Mi svoje birače pokušavamo motivirati da izađu na izbore na optimizmu i nadi, neki kandidati su odlučili svoje birače mobilizirati, pozivajući se na prošlost. Vidjet ćemo kome će uspjeti, rekao je Tomašević.

Svaki glas nam je u nedjelju bitan, svaki glas znači da imamo legitimitet za promjene i dokaz da ovakva kampanja huškanja ne može proći, kazao je Tomašević.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.