Twitter od ponedjeljka obilježava zapise koji sadrže lažne ili pogrešne podatke o koronavirusu.

Društvena mreža Twitter navela je da će od ponedjeljka početi obilježavati zapise koji sadrže lažne ili pogrešne podatke o koronavirusu.

Twitter od ponedjeljka obilježava zapise koji sadrže lažne ili pogrešne podatke o koronavirusu. Pixabay
12. 5. 2020

"Naš je cilj pojednostaviti traženje pouzdanih informacija na Twitteru i ograničiti širenje potencijalno štetnog i zabluđujućeg sadržaja. Od danas uvodimo nove oznake i poruke upozorenja koje će pružiti dodatni kontekst i informacije o određenim tvitovima koji sadrže kontroverzne ili pogrešne podatke u vezi s COVID-19 “, navodi se u Twitteru.

Napominje se da će upotreba novog alata za borbu protiv dezinformacija o koronavirusu također utjecati na "tweetove koji su poslani do danas." Mjere će se poduzeti prema kategoriji u koju se određeni tweet odnosi: pogrešne informacije, osporavane ili neprovjerene izjave.

Američka tvrtka Twitter Inc. osnovana je 2006. godinem a glavni proizvod tvrtke je društvena mreža za razmjenu kratkih poruka. Sjedište joj je u San Franciscu u Kaliforniji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.