Trump: "Amerika ostaje svjetionik slobode i simbol prosperiteta u svijetu!"

Predsjednik se porukom obratio javnosti povodom 244. godišnjice usvajanja američke Deklaracije o neovisnosti.

Trump: "Amerika ostaje svjetionik slobode i simbol prosperiteta u svijetu!" Unsplash
6. 7. 2020

Bijela kuća je distribuirala poruku predsjednika Donalda Trumpa povodom 244. godišnjice usvajanja američke Deklaracije o neovisnosti.

Na današnji dan 1776. godine u Philadelphiji, kako je navedeno u poruci, Drugi kontinentalni kongres usvojio je Deklaraciju o neovisnosti Sjedinjenih Država. Poduzimajući ovaj povijesni korak, Kongres je izjavio da britanske kolonije na sjevernoameričkom kontinentu imaju pravo postati "slobodne i neovisne".

Trajna posvećenost idealima slobode i pravde koji su definirali naš američki duh proizilazi iz osnivanja naše zemlje. Izjavljujući da naša prava na "život, slobodu i potragu za srećom" trebaju biti zagarantovana potomcima i da "se vlada uspostavlja među ljudima koji svoje pravedne moći dobivaju uz pristanak vladajućih", naši su osnivači započeli američki eksperiment koji je podržavali slobodu i demokraciju u borbi protiv tiranije i monarhije“, navodi se u predsjedničkoj poruci.

Dvjesto četrdeset i četiri godine kasnije, naglašava se u dokumentu, načela navedena u Deklaraciji o neovisnosti i dalje "vode našu zemlju naprijed i čuvaju njen status svjetionika slobode, blagostanja i mogućnosti za sve."

Posljednjih mjeseci Američki je narod nesumnjivo podnio mnoga suđenja, kaže u poruci, ali čak i suočeni s nedaćama, Amerikanci su zadržali snagu duha i dokazali se dostojanstvom podviga svojih predaka koji su stvorili našu veliku slobodnu zemlju.

Prva dama i ja želimo svakom Amerikancu sretan i blagoslovljen 4. srpnja i ponosni smo što vam se pridružujemo u slavljenju rođenja naše velike zemlje. Bog blagoslovio Sjedinjene Države! - ovim riječima završila se melodramatična poruka predsjednika Trumpa.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.