Trla baba lan AP-a, teškog blefera koji je nečinjenjem izdao nacionalne interese i pri tome u 6 godina potrošio basnoslovnih stotinjak milijuna kuna za savjetnike

Damir Vanđelić žestoko "nagazio" premijera Andreja Plenkovića za kojeg tvrdi da je obični manipulator, da je uz sve propuste i lažna obećnja "platio valjda 100 milijuna kuna savjetnicima za INA, a nije čak niti ponudu za otkup dao i objavio na burzi. Pravnik je, zna da je ponuda uistinu postojala da bi ju morao objaviti na burzi."

- Prepustiti upravljanje bez ikakve naknade izdaja je nacionalnih interesa. Nečinjenje Plenkovićeve ekipe zadnjih 7 godina po ovom pitanju je isto to. Točka.

Trla baba lan AP-a, teškog blefera koji je nečinjenjem izdao nacionalne interese i pri tome u 6 godina potrošio basnoslovnih stotinjak milijuna kuna za savjetnike Davor Puklavec / Pixell
2. 2. 2023

INA je najznačajnija hrvatska tvrtka, što zbog sektora u koje posluje (rat u Ukrajini je to dosta osvijestio), što zbog ekonomske veličine.
Slažem se s ministrom Filipovićem. Koncept prodaje INA-e u 2003. godini konkurentskoj tvrtki pod državnom kontrolom druge i to susjedne zemlje je bila pogrešna strateška odluka s traljavom provedbom. Traljavom, jer se i taj ugovor nije poštivao u bitnim segmentima interesa Republike Hrvatske.


No, dok je 2003. pod SDP-om 25 posto INA-e prodano makar za nešto, u 2009., pod sada pravomoćno osuđenim HDZ-ovim premijerom Sanaderom, je upravljanje INA-om prepušteno bez ikakve naknade ili protučinidbe.

Danas on kao ministar nije iznio nikakav plan što dalje, nego Vladin trla-baba-lan traje od Badnjaka 2016. kada je AP (Andrej Plenković) rekao otkupiti INA-u, dvije i pol godine je ugovarao savjetnika za otkup, platio valjda 100 milijuna kn, a nije čak niti ponudu za otkup dao i objavio na burzi. Pravnik je, zna da je ponuda uistinu postojala da bi ju morao objaviti na burzi i u Zagrebu i u Budimpešti. Jedina objava na zagrebačkoj burzi je dala uprava INA u 29.12.2016. i kaže da nema spoznaja da ponuda postoji i da ako za nju sazna da će obavijestiti javnost.


Prepustiti upravljanje bez ikakve naknade izdaja je nacionalnih interesa. Nečinjenje Plenkovićeve ekipe zadnjih 7 godina po ovom pitanju je isto to. Točka.


Nečinjenje... Evo jednog primjera koji se ne spominje, a Vlada je milijunima platila studiju: 6.2 milijardi dolara šteta se spominjalo u studiji američke konzultantske tvrtke AT&Karney te Oil & Gas Consultinga zbog nepridržavanja ugovora, kako je to predstavio ministar Vrdoljak 2016., a zato jer nisu ostvareni poslovni ciljevi Ine definirani 2003. i 2009. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.