Tomašević je tu da odrubi glavu Bandićevoj hobotnici, kristalno je jasno da to građani traže od njega i zato je dobio ogromnu podršku

ANALIZA uglednog kolumniste DRAŽENA ĆURIĆA koji britko, kratko, jasno i kirurški precizno otkriva zašto je "Možemo" tako premoćno pobijedio u prvom krugu lokalnih izbora i zašto je pred novim liderom koji nikada nije bio do sada u prilici obnašati vlast ogroman izazov. Više u nastavku, a i na stranicama Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-hrvatska-analiza-drazena-curica-kristalno-je-jasno-zasto-je-tomasevic-pomeo-konkurenciju-gradani-zele-da-se-odrubi-glava-bandicevoj-hobotnici

Tomašević je tu da odrubi glavu Bandićevoj hobotnici, kristalno je jasno da to građani traže od njega i zato je dobio ogromnu podršku Sanjin Strukić/Pixell
21. 5. 2021

Napisao: Dražen Ćurić, Teleskop.hr

Foto: Sanjin Strukić/Pixell

Jednostavno je objasniti zašto je Tomašević deklasirao konkurenciju koja je s glasačkog stola dobila tek mrvice. Zagrepčani jednostavno žele drastičan raskid s Bandićevom hobotnicom i njegovim koalicijskim partnerom klijentelističkim HDZ-om. Građani su birali nekoga za koga su uvjereni da je pošten i tko je u isto vrijeme najveća garancija da će prekinuti s Bandićevim i HDZ-ovim naslijeđem u glavnom gradu.
Birači su jasno rekli da žele gradonačelnika na kojeg neće moći utjecati razne polukriminalne skupine koje su mutnim dogovorima i dilovima osiguravale sebi i svojima milijunske profite.


Nije iznenađenje što je Ivica Puljak ušao u drugi krug, ali je iznenađenje što je u prvom krugu pobijedio kandidata HDZ-a Vicu Mihanovića. Građani Splita također žele promjene i na čelu grada nekoga tko će prekinuti HDZ-ovu klijentelističku vladavinu koju je podržavao Željko Kerum. Ivici Puljku bit će puno teže u drugom krugu od Tomaševića, ali kao pobjednik prvog kruga ulazi kao favoriti u završno odmjeravanje s Mihanovićem.


 

Mladi Ivan Radić mogao bi biti prvi gradonačelnik Osijeka iz redova HDZ-a. Za njegovu pobjedu nije zaslužan Andrej Plenković već u Slavoniji iznimno popularni potpredsjednik HDZ-a Ivan Aušić koji je i u ovoj predizbornoj kampanji pokazao da razmišlja svojom glavom i ne daje izjave koje su uvijek po volji šefa iz Zagreba. Radić ulazi sa solidnom prednošću, ali mora biti iznimno oprezan. Prije osam godina tadašnji gradonačelnik Krešimir Bubalo dobio je sličan broj glasova, a ipak je u drugom krugu izgubio.


Još veći problem ima Marko Filipović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke koji je osvoji oko 30 posto glasova. U drugom krugu će po svemu sudeći njegov protukandidat biti ugledni doktor Davor Štimac koji oko sebe može okupiti široku frontu s velikim izgledima da sruši „crvenu Rijeku”. Više o svemu na linku:

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.