Todorić ipak ulovio zadnji vlak! Upisali ga NAKNADNO u registar i to sat vremena nakon što je Milanović proglasio datum izbora

Slučajno ili ne, Ivica Todorić suprotstavit će se Andreju Plenkoviću u 1. izbornoj jedinici. Iako njegova stranka nije bila upisana u trenutku kad je Predsjednik raspisao izbore, naknadno, nakon 65 minuta osvanula je na popisu i 406. stranka.

"ZA HRVATSKU" IDE NA IZBORE - očito je Ministarstvo pravosuđa i uprave donijelo rječenje koje je ministar Malenica potpisao nakon što je Predsjednik raspisao izbore! Todorićeva stranka tako je 406. u Hrvata!

Todorić ipak ulovio zadnji vlak! Upisali ga NAKNADNO u registar i to sat vremena nakon što je Milanović proglasio datum izbora Silvia Radelj screenshoot FB
15. 3. 2024

Politički obračun sa Andrejom Plenkovića, za kojeg drži da je baš on na čelu tajne skupine Borg koja mu je navodno otela Agrokor, Ivica Todorić će ipak imati.

Kao što smo pisali, postojala je mala šansa da se "Za Hrvatsku" nađe načina da se ugura na popis stranaka koje će sudjelovati na izborima.

Jedina mogućnost koja je vodila Todorića u izbornu bitku bila je ona da mu je Ministarstvo rješenje datirilo s datumom kad su i odlučili. No ono nije bilo validno jer ga ministar Malenica nije potpisao. Kako kažu u Ministarstvu pravosuđa i uprave za validnost se ne računa trenutak kad je ministar stavio svoj potpis, već kad je Ministarstvo izdalo rješenje, a to se očito dogodilo tijekom ovog tjedna.

Činjenica je kako sve do 14 sati u Registru je bilo registrirano i vidljivo 405 stranaka. Zadnja upisna bila je ona "Richard Neovisni"!. Očito je ministar potpisao ovo rješenje nakon što je Milanović raspisao izbore ili jednostavno nisu bili dovoljno ažurni u Ministarstvu.

Bilo kako bilo, Toborić je uhvatio zadnji vlak!

 404. stranka upisana u Registar političkih stranaka je ona Mislava Kolakušišća, "Pravo i pravda"!, a predzadnja je "Richard neovisni"! Na izbore mogu izaći samo oni koji su evidentirani. Postoji jedna iznimka! To je Todoriću išlo na ruku.

U slučaju da je Ministarstvo pravosuđa i uprave odobrilo postojanje stranke, a da to zbog vremenog tjesnaca nije potpisao ministar Ivan Malenica. Uglavnom, računa se dan kad su stručne službe Ministarstve odobrile zahtjev.

Zadnji koji je registrirao stranku prije Todorića bio je Enio Meštrović zadarski performer koji je bio jedna od većih zvjezda zadnjih lokalnih izbora. Zadar je ovisio o njemu. Hoće li tako biti i s Hrvatskom i parlamentarnim izborima. Njegova se stranka zove Richard neovisni. Čuveni osobenjak, za neke i redikul tako starta iz zadnje startne pozicije, a odmaz do njega su Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i dr. sci. Ivan Lovrinović koji su tek prošlog tjedna stavili točku na i registracije svoje stranke "Pravo i pravda".

Enia gledaju mnogi s političke scene, i s desna i s liva kao potencijalnu udavaču, a milijunski su pak YouTube pregledi Ričarda od strane Hrvata njegov su najveći zalog!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.