Threads: aplikacija koja bi trebala istisnuti X mrežu, konačno u Europi, i u Hrvatskoj

Jeste li već na novoj mreži? Zanimljivo je, a njome američki web div Meta želi konkurirati društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru

Threads: aplikacija koja bi trebala istisnuti X mrežu, konačno u Europi, i u Hrvatskoj lisa-fotios
18. 12. 2023

I u Europi, odnosno i u Hrvatskoj, konačno smo dobili Threads, aplikaciju koja radi kao proširenje Instagrama, a njome američki web div Meta želi konkurirati društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru. "Danas otvaramo Threads u nekoliko zemalja u Europi. Dobrodošli svima," napisao je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg na Threads. Iz tvrtke Meta objasnili su kako sada i europski korisnici mogu kreirati profil na mreži Threads koji je povezan s njihovim Instagram računom, a aplikaciju mogu koristiti u ograničenom obliku i bez izrađenog profila, prenosi N1. Aplikacija je u SAD-u počela s radom u srpnju, a riječ je o platformi čija je ideja vrlo slična onoj mreže X: početna stranica ili "feed" sastoji se od kratkih tekstualnih objava ograničenih na 500 znakova (X dopušta 280), a korisnici kojima mogu odgovarati, objavljivati ​​i citirati postove drugih.Tijekom godina, bilo je nekoliko aplikacija temeljenih na sličnom principu, ali nijedna nije ugrozila primata X - do sada. X se suočava s brojnim problemima otkako je prošle godine tvrtku preuzeo milijarder Elon Musk i otpustio tisuće zaposlenika, a veliku prednost ima i Threads zbog povezanosti s Instagramom.Instagram, korisnici koji imaju verificirane račune na Instagramu (s plavom kvačicom ) također će dobiti kvačicu na Threads. Osim toga, objave s nitima mogu se dijeliti na Instagram pričama.
 

Threads će biti pristojna i prijazna mreža

"Vizija Threadsa je stvoriti prijateljsko javno okruženje otvoreno za raspravu", rekao je Mark Zuckerberg na predstavljanju platforme. “Uzeli smo ono što Instagram radi najbolje i nadamo se da ćemo stvoriti novo iskustvo temeljeno na tekstovima, idejama i raspravama o svemu što vam padne na pamet.” Također je istaknuo da Twitter nije bio uspješan koliko bi mogao biti jer nije Ne pokušavajte postati prijateljska mreža dok će to biti njihov glavni cilj.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.