Svjetski skijaški kup na Sljemenu u stotine milijuna domova diljem svijeta donio sliku Zagreba

Nakon što je prošli vikend na Sljemenu održan Snow Queen Trophy, zagrebački gradonačelnik održao je konferenciju za medije, na kojoj je zahvalio sugrađanima, ali i svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji utrke

Svjetski skijaški kup na Sljemenu u stotine milijuna domova diljem svijeta donio sliku Zagreba Grad Zagreb
9. 1. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na konferenciji za medije zahvalio svima koji su radom na pripremi, organizaciji i logistici ovogodišnju  utrku Svjetskoga skijaškog kupa Snow Queen Trophy učinili posebnom, prepoznatljivom i vrhunskom skijaškom priredbom.

Podsjetimo, Snježna kraljica održana je prošlu subotu i nedjelju na Sljemenu, a zahvaljujući njoj u domove stotine milijuna gledatelja diljem svijeta otišla je slika Zagreba. 

"Ova utrka ne promovira samo sport, ona je bitna za cjelovitu promociju Hrvatske i Zagreba koji je ove godine imao 200 tisuća turista više nego lani. Naša je sinergija rezultirala uspjehom i utrkom koja je prošla bez najmanjeg incidenta", kazao je gradonačelnik, zahvalivši i sugrađanima na podršci.

Prema riječima predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza Mihe Glavića, na pripremi kupa radilo je od 1700 do 2000 ljudi. Glavić je zahvalio volonterima, Gradu Zagrebu i Ustanovi za upravljanje sportskim objektima koji su, kako je istaknuo, dali velik obol održavanju utrke i danonoćno, na temperaturi od  –17 Celzijevih stupnjeva i jakom vjetru, radili na pripremi staze. 

"Posebno nas veseli što su sljemenska kraljica i sljemenski kralj, Mikaela Schiffrin i Marcel Hirscher pohvalili organizaciju i stazu te izjavili da se uvijek rado vraćaju na utrku u Zagreb. Čuti te riječi od ponajboljih sportaša današnjice je izuzetna čast", rekao je Glavić. 

Da je sve prošlo besprijekorno te da su pripreme bile gotove i prije roka, potvrdio je direktor Organizacijskog odbora Snow Queen Trophyja Vedran Pavlek, dodavši da je utrku uživo prenosilo više od 20 svjetskih televizija, što je rezultiralo rekordnom gledanošću od 300 milijuna gledatelja.

"Samo u Njemačkoj utrku je uživo pratilo pet milijuna gledatelja", zaključio je Pavlek. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.