Istok Rodeš tempirana je bomba i mogući nasljednik Janice, Ivice i Ane Jelušić za Snow Queen Trophy koji se vozi ovog vikenda u Zagreb

Ljubitelji vrhunskog skijanja ovog će vikenda uživati u skijaškom spektaklu na Sljemenu, gdje će se na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog skupa "Snow Queen Trophy" okupiti najbolje slalomašice i slalomaši svijeta 

Istok Rodeš tempirana je bomba i mogući nasljednik Janice, Ivice i Ane Jelušić za Snow Queen Trophy koji se vozi ovog vikenda u Zagreb Hrvatski skijaški savez
4. 1. 2019

Novo izdanje svjetski poznate Snježne kraljice održat će se ovog vikenda na Sljemenu. Slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019., tradicionalno će okupiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, a budući da će se prvi put održati tijekom vikenda, na Sljemenu se očekuje znatan broj posjetitelja. 

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu. Start prve vožnje bit će u 13, dok druga počinje u 16 sati. Muški slalom održat će se dan kasnije, s početkom prve vožnje u 12:15 i druge u 15:30 sati.

Dan uoči svake utrke, od 18 do 19 sati, na klizalištu „Ledeni park“ na Trgu kralja Tomislava održat će se javno izvlačenje startnih brojeva. Petnaest najboljih skijašica i skijaša tako će otklizati po svoje brojeve, a snimke izvlačenja bit će emitirane u samom prijenosu utrka, što će zasigurno pridonijeti promociji zagrebačkog Adventa u svijetu.

Podsjetimo, utrku će uživo prenositi HRT, no ogroman interes pokazale su i strane TV kuće pa će prizori sa Sljemena, prema procjenama, doprijeti do više od 300 milijuna ljudi. 

Prema riječima Mihe Glavića, predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednika Organizacijskog odbora utrka, osobito su ponosni na činjenicu da će se ovaj globalni sportski događaj u Zagrebu odviti već 13. put.

"Sljemenske utrke doprinose turističkoj promociji našeg glavnog grada i zemlje u svijetu, a dolazak najboljih svjetskih skijaša i skijašica na Sljeme od ogromnog je značaja za razvoj hrvatskog skijanja", kazao je, dodavši da u pripremi i realizaciji utrka sudjeluje oko dvije tisuće ljudi. 

Utrke nestrpljivo iščekuje hrvatska reprezentacija, kojoj nastup pred domaćom publikom daje poseban vjetar u leđa.  Uz Istoka Rodeša i Mateja Vidovića, Hrvatsku će predstavljati Filip Zubčić i Elias Kolega, kao i talentirana mlada skijašica Andrea Komšić. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.