Strašne FOTOGRAFIJE: Obilne kiše uništile ceste kod Kobarida i Boveca u slovenskim Alpama

Kataklizma na na "sunčanoj strani Alpa"! Uništene ceste, poplavljene kuće: posvuda se vide posljedice nevremena koje već drugi dan hara. Apokaliptičnu situaciju na Kobariškom i Bovškom području

Strašne FOTOGRAFIJE: Obilne kiše uništile ceste kod Kobarida i Boveca u slovenskim Alpama Facebook/Varstvo pred hudourniki, erozijo in plazovi
17. 9. 2022

U četvrtak su izdana upozorenja na poplave, jače nevrijeme i mjestimične pljuskove. Ponegdje je pala rekordna količina kiše. Voda je poplavila prometnice i napravila veliku štetu na cestovnoj infrastrukturi, a kiša i dalje ne jenjava.

S obzirom na količinu oborina, možemo reći da smo vrlo blizu bujičnih poplava koje zadaju nemalu glavobolju u raznim dijelovima Slovenije.

Dok brojni korisnici društvenih mreža objavljuju fotografije na kojima se vide posljedice nevremena koje je zahvatilo zemlju, fotografije koje je na Facebooku objavio Zavod za šumarstvo BF UL – Zavod za krajolik i geoinformatiku – Zaštita od bujica, erozije i klizišta.

Ove slike pokazuju gotovo apokaliptičnu situaciju na Kobariškom i Bovškom području. Vidi se da su klizišta koja im stvaraju probleme uglavnom posljedica uništavanja prometnica, a vidi se i da su se klizišta već opasno približila stambenim objektima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.