Jeste li se ikada zapitali zašto su ženski džepovi manji od onih na muškim hlačama?

Sigurno ste uspoređivali žensku odjeću s muškom i pitali se zašto ženske hlače imaju manje džepove u odnosu na prostrane muške džepove? Zašto žene ne izgledaju nimalo dobro ako džepove "napune" stvarima?

Jeste li se ikada zapitali zašto su ženski džepovi manji od onih na muškim hlačama? Bruno /Germany / Pixabay
18. 2. 2022

Foto: Bruno /Germany / Pixabay

Dok se u džepove muških hlača može ugurati telefon, novčanik, ključevi i svakako drugo, u džepove ženskih traperica često ne možemo ni ruž, a kamoli pametni telefon.

No, često se događa da džepova uopće nema, već su na hlače ušiveni samo “virtualni” džepovi u koje ne možemo ništa spremiti, pa su tu samo iz dekorativnih razloga.

Britanka Emily Keller, koja 10 godina radi u modnoj industriji, je, kot so povzeli pri N1, otkrila tri moguća razloga zašto su ženske hlače često drugačijeg oblika od muških, kada su džepovi u pitanju.

1. Jeftinije je. Pravi džepovi koštaju više novca. Zbog tempa brze mode nema razloga za izradu kvalitetne funkcionalne odjeće. U središtu jeftine odjeće obično su vizualna estetika i trendovi.

2. Džepovi razbijaju siluetu. Budući da su danas ženske hlače, a posebno traperice, dizajnirane tako da pristaju uz tijelo, prilično je vidljiv obris dva dodatna sloja tkanine za prednje džepove. Stavimo li još nešto u džep, brzo se riješimo ženske linije.

3. Džepovi se s vremenom rastežu. Većina ženskih traperica izrađena je s malo elastana u tkanini. Ako se džepovi često koriste, tkanina se rasteže i postaje naborana čak i kada su džepovi prazni. Kao što se područje oko koljena malo rasteže, tako se mogu i džepovi ako često držimo telefon u njima ili guramo ruke.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.