Potres od 2,8 stupnjeva uz Dravu i hrvatsko - slovensku granicu. Jeste li ga osjetili? Tlo je uzdrmao potres!

Zatresla se slovenska Štajerska i sjeverozapad Hrvatskog zagorja! Rano ujutro Ormož i brojna okolna mjesta uz hrvatsko slovensku granicu i rijeku Drave pa sve do Varaždina zatresao je potres magnitude 2,8.

Okolicu Ormoža u 1.49 sati pogodio je potres, priopćio je Ured za seizmologiju Agencije za zaštitu okoliša. Magnituda potresa iznosila je 2,8; njegov intenzitet nije prelazio četvrti stupanj prema europskoj seizmičkoj ljestvici.

Potres od 2,8 stupnjeva uz Dravu i hrvatsko - slovensku granicu. Jeste li ga osjetili? Tlo je uzdrmao potres! Tumisu from Pixabay
7. 1. 2024

Seizmografi Državne mreže seizmičkih osmatračnica zabilježili su danas u 1.49 sati umjeren potres magnitude 2,8 stupnjeva. Prema prvim podacima, žarište potresa bilo je 120 kilometara istočno od Ljubljane, kod Ormoža, a intenzitet potresa u širem epicentralnom području nije prelazio IV. stupnja po europskoj potresnoj ljestvici, a potres su osjetili uglavnom stanovnici sjeveroistočne Slovenije, priopćio je i Ured za seizmologiju pri slovenskoj Agenciji za okoliš. Potres se osjetio i na sjeverozapadu Hrvatskog zagorja, dijelom i u Međimurju.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.