Stanovnik Floride novcem iz antikriznog fonda SAD-a kupio Lamborghini

Stanovnik Floride optužen je za prijevaru, uslijed koje je pronevjerio gotovo četiri milijuna dolara namijenjenih plaćama tijekom pandemije koronavirusa, prema američkom Ministarstvu pravosuđa.

Stanovnik Floride novcem iz antikriznog fonda SAD-a kupio Lamborghini Unsplash
29. 7. 2020

Prema istrazi, 29-godišnji David Hines obratio se bankama za pomoć u okviru saveznog programa, koji se provodio u cijeloj zemlji. Mladić je u ime raznih kompanija zatražio kredite u vrijednosti od 13,5 milijuna dolara, što ukazuje na lažne podatke. U prijavama je napomenuo da su sredstva potrebna za plaću zaposlenih. Kao rezultat toga, Hines je odobrio povoljne zajmove u vrijednosti od 3,9 milijuna dolara.

„Nekoliko dana nakon što je primio sredstva, Hines je kupio sportski automobil Lamborghini Huracan 2020 za približno 318.000 dolara, koji je zajednički registrirao u svoje ime i u ime jedne od svojih tvrtki. Nekoliko dana i tjedana nakon toga, Hines nije vršio isplate plaća koje je tražio u svojim zahtjevima za kredit. Umjesto toga, on je kupovao u luksuznim trgovinama i odmaralištima u Miami Beachu", navodi se u izvještaju.

Pojašnjava se da je u trenutku uhićenja na računu Hinesa ostalo oko 3,4 milijuna dolara.

Zakon je osigurao program „Zaštita plaća“ o pomoći žrtvama koronavirusa. Omogućuje malim poduzećima i drugim organizacijama da dobiju kredite s rokom dospijeća od dvije godine i kamatnom stopom od 1%. Ukupna veličina programa je gotovo 670 milijardi dolara. Rok za prijavu za to završava 8. kolovoza.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.