Kontroverzna reklama H&M-a izazvala je bijes: "Što je ovo, dovraga?! H&M seksualizira djecu!"

H&M je bio prisiljen povući oglas za školsku uniformu nakon što je javnost bila zgrožena činjenicom da se radi o  seksualiziranom oglasu dviju mladih djevojaka, sa sloganom "svakako skreni pogled".

Kontroverzna reklama H&M-a izazvala je bijes: "Što je ovo, dovraga?! H&M seksualizira djecu!" Posnetek zaslona
22. 1. 2024

 
Odjevni div H&M bio je prisiljen povući oglas za školske uniforme sa sloganom "odvratite poglede" usred javnog bijesa zbog optužbi da oglas seksualizira djecu. Brend se suočio s kritikama zbog svoje reklamne kampanje Back to School, u kojoj su dvije mlade djevojke u haljinama do koljena gledale unatrag preko ramena u zavodljivoj pozi.

Fotografija je razbjesnila aktiviste, uključujući feministicu Melindu Tabkard Reist. "Koja je svrha ove vaše objave na Facebooku?" ona je napisala. "Učelnice općenito ne žele 'privući pažnju'. Većina onih s kojima radim u školama žele biti same, žele samo učiti i zabavljati se."
 

Svoje ogorčenje izrazila je i psihologinja dr. Pam Spurr, koja je u objavi na X napisala: "Vaš odvratni oglas podilazi pedofilima i govori im da je u redu žudjeti za djevojkama. Bojkotirajte H&M. Sramotno iskorištavanje djevojaka." Drugi korisnik je rekao: "Što je ovo dovraga? H&M seksualizira djecu." Neki su to nazvali neprikladnom reklamom, ali kada se brend ispričao, neki su to prihvatili, ali su dodali da se marka "još mora pozabaviti time kako je itko unutar tvrtke došao do tako loše prosudbe prilikom naručivanja i odobravanja ove reklame." komentirao je na društvenim mrežama mediji: "Ovaj oglas je sada uklonjen. Duboko žalimo zbog uvrede koju je prouzročio i pregledat ćemo kako predstavljamo kampanje u budućnosti."
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.