Ronaldova rezerva blistala! Uvrijeđena "primadona" teško podnijela hat trick svoje zamjene! "Spektakularani trenuci osmine finala u Kataru: povijesna senzacija Maroka i prava drama oko CR7

Tko je momak koji je otpuhnuo s pozornice legendarnog Cristiana Ronalda? Goncalo Ramos ima samo 21 godinu i nakon čuvenog Pelea najmlađi je nogometaš koji je na svjetskom prvenstvu postigao hat trick!

Utorak je bio u znaku nogometnih sladokusaca na Svjetskom prvenstvu. Ne zbog CR 7. Portugalac je samo dodao dašak drame u cijelu stvar. U međuvremenu, Marokanci su zablistali. I nogometaš koji je zamijenio Ronalda.

Ronaldova rezerva blistala! Uvrijeđena "primadona" teško podnijela hat trick svoje zamjene! "Spektakularani trenuci osmine finala u Kataru: povijesna senzacija Maroka i prava drama oko CR7 Victor Mantilla / Twitter
6. 12. 2022

Foto:  ESPN FC@ESPNFC / Twitter

U Kataru je završena prva eliminacijska utakmica 22. Svjetskog nogometnog prvenstva u kojoj su Maroko, koji je senzacionalno izbacio Španjolsku, i Portugal, koji je postao vijest dana, posljednji izborili četvrtfinale. Vijest koja je odjeknula u cijelom svijetu.Tako je; Maroko je ispisao povijest, jer se prvi put plasirao među osam najboljih na svijetu. I pobjeda Portugala nad Švicarskom bila je zaista izvanredna. Slavili su Portugalci s uvjerljivih 4:0! No za mnoge medije (i navijače i sve druge obične smrtnike) diljem svijeta to je brzo zaboravljeno kada je postalo jasno da će Portugal u utakmicu krenuti bez - Cristiana Ronalda!

Svi su samo gledali klupu za rezervne igrače

 
Kad je superzvijezda, koju je trener Fernando Santos navodno "sankcionirao" zbog neprimjerenog ponašanja tijekom zamjene u posljednjoj utakmici grupne faze, sjedio na klupi, bilo je više fotografa nego bilo gdje drugdje sa strane.

Kada je Goncalo Ramos, igrač koji je zamijenio samog Ronalda, maestralno zabio prvi gol u utakmici protiv Švicaraca (a potom i treći i četvrti za svoju zemlju), svi su pričali samo o reakciji "uvrijeđene primadone". Govorilo se da Ronaldo "puha nos" na klupi, prema izvješćima na društvenim mrežama. No, obišla je samo fotografija ozbiljnog Ronalda. Nije bilo važno što je prije toga skočio visoko u zrak. Ono što se računa je masovna histerija. Kakva drama! Ronaldo ne igra...

Momak koji je otpuhnuo Ronalda

Ali svi smo vidjeli da mnogi igraju jako dobro i bez Ronalda. I da mnogi ljudi mogu igrati tako dobro kao Ronaldo. Zapamti njegovo ime. Goncalo Ramos. Došao, vidio i zabio... hat-trick! Čovjek koji je zamijenio Ronalda. Čovjek koji je "otpuhao" Ronalda? Nije daleko od istine. Ali možda radije dječaka. Ramos ima samo 21 godinu.

Unatoč tome što Ronaldo nije igrao, ili je primao samo mrvice (ušao u igru ​​u 74. minuti, kada je već sve bilo odlučeno), Portugal je slavio. Prilično lako. Sasvim... Vrlo lako. Uvjerljivo. Apsolutno zasluženo. Sa 6:1! Zli jezici će reći da je pobijedila upravo zato što Ronaldo nije igrao. Pa ne samo zli jezici. U anketi prije utakmice, 70 posto svih Portugalaca koji su sudjelovali dalo je jasno mišljenje: Ronaldo bi trebao otići na klupu. I otišao je. Ali... Ali nema Ronalda, nema problema. Što se tiče Švicaraca, njihove zvijezde Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri očito su izgubili previše snage tijekom sve samo ne nogometne bitke sa Srbijom da bi bili dorasli izazovu Portugala...

Sva tri Španjolca su promašila

Naravno, bili bismo nepravedni da nekoliko riječi ne posvetimo i Maroku, najvećem i najugodnijem iznenađenju turnira u Kataru. Marokanci su oduševili već u regularnom dijelu natjecanja.

Prvo su remizirali s Hrvatskom, a potom su pobijedili i Belgiju i Kanadu. I protiv Španjolaca su dokazali da su na SP otputovali u stvarno top formi. Dosadili su svjetskoj publici svojom igrom nebrojenih (beskorisnih) dodavanja, ali njihova učinkovitost pred golom se ne čuje. Kad su stigle kazne, bile su čisto jadne. Sva tri Španjolca promašila su s bijele točke, Pablo Sarabia je pogodio okvir gola, Carlos Soler i Sergio Busquets su pokušaje zaustavili Bono. Ne tog irskog pjevača U2, već Yassinea Bounoua (nadimak mu je Bono), 31-godišnjeg marokanskog vratara rođenog u Kanadi, koji je s osmijehom na licu gledao svoje španjolske suparnike u oči. Smijao se i kad je utakmica završila. Španjolci plaču... I natrag kući!

Svjetsko nogometno prvenstvo nastavlja se u petak, kada su na rasporedu utakmice Nizozemska - Argentina i Hrvatska - Brazil, a u subotu će četvrtfinale završiti susretima Engleska - Francuska i Maroko - Portugal.

Polufinale je 13. i 14. prosinca, utakmica za treće mjesto 17. prosinca, a finale 18. prosinca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.