ŠPANJOLSKA: Uhićena dva Alžirca zbog planiranja terorističkog napada eksplozivom u Barceloni

U Barceloni su privedena dva Alžirca u sklopu protuterorističke raciju, javila je katalonska policija.

ŠPANJOLSKA: Uhićena dva Alžirca zbog planiranja terorističkog napada eksplozivom u Barceloni Unsplash
15. 7. 2020

Prema policijskom saopćenju, zatočenici su bili pripadnici sada uništene organizacije koja je pod istragom od 2017. godine. Vjeruje se da su teroristi planirali napade pomoću eksploziva u Barceloni - drugom gradu po veličini u Španjolskoj.

"Istraga nam je omogućila da utvrdimo područja na kojima je teroristička ćelija planirala da djeluje, kao i da utvrdimo da je grupa već počela dobivati ​​sposobnost za proizvodnju eksplozivnih naprava i pribaviti vojno oružje neophodno za izvršenje napada", rekla je policija.

Aktivnosti džihadističkih skupina za španjolsku policiju ostaju prioritet budući da su islamistički militanti u kolovozu 2017. vozilom kombijem upali u gomilu pješaka na Bulevar Ramblas u Barceloni, a potom izveli još jedan napad u drugoj općini. U napadima je poginulo ukupno 16 osoba.

U svibnju je policija uhitila jednog marokanskog muškarca u Barceloni osumnjičenog za veze s Islamskom državom i planiranja terorističkog napada.

Prema Ministarstvu unutarnjih poslova, u Španjolskoj je od početka godine do 5. srpnja uhićeno 16 osumnjičenih džihadista.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.