Slovenija se potpuno zatvara, ministar zdravstva uputio ultimatum Janezu Janši

Tomaž Gantar, ministar zdravstva Republike Slovenije još večeras će premijeru Janezu Janši i parlamentarnim skupinama uputiti prijedlog za potpuno zatvaranje zemlje. Tako što donosi POP TV te tvrde da Jelko Kacin, Vladin glasnogovornik za Covid-19 nije komentirao prijedlog. Vlada će izvršiti epidemiološku procjenu i procijeniti hoće li produžiti mjere ili usvojiti nove, najavio je.

Slovenska Vlada još nije donijela odluku o novom pooštravanju mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa, objasnio je Kacin, a prenio POP TV.

Slovenija se potpuno zatvara, ministar zdravstva uputio ultimatum Janezu Janši Janez Janša Facebook profil
9. 11. 2020

Tomaž Gantar prijeti i ostavkom ako će se ignorirati njegovi prijedlozi za pooštravanje mjera. Gantar se već neko vrijeme protivi daljnjem ublažavanju. Prema informacijama POP TV-a, on bi vladi trebao predložiti potpuno zatvaranje zemlje, kao što je to bio slučaj na proljeće, uz podršku stručne skupine. Istodobno, kaže da je uvjeren da se ljudi ne drže trenutnih mjera. Ministar gospodarstva, Zdravko Počivalšek oštro se usprotivio Gantarovom prijedlogu.  Bojana Beović, čelnica stručne skupine za Covid-19,  izjavila je da nema popuštanje mjera iako su posljednjih nekoliko dana brojke zaraženih bile nešto niže. Kazala je: "Ako se ovo ne smiri, potrebno je pravovremeno poduzeti dodatne mjere", rekla je

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.