Slovenci ludi za Hrvatskom! Čak 46 % njihovih turista odabralo je Lijepu našu za godišnji odmor i praznike

Sjajne vijesti za HR turizam! Hrvatska najomiljenija destinacija Slovencima. Među onim Slovencima koji će na godišnji odmor, a i skore praznike otići preko granice Dežele, najviše ispitanika kaže da će odmor provesti u Hrvatskoj (46 %). U druge zemlje EU odlučuje se njih 19 posto, od čega će ih 11 posto krenuti prema Italiji.

Slovenci ludi za Hrvatskom! Čak 46 % njihovih turista odabralo je Lijepu našu za godišnji odmor i praznike axe 20 / pixabay
8. 4. 2022

Deset posto Slovenaca putovat će ovd godine i izvan država EU. Njih najveći broj završit će u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori... Istraživanje su proveli u Mediana Market and Media Research Institute od 30. do 31. ožujka 2022. metodom online ankete (CAWI) u sklopu web panela Mediana.

U istraživanju je sudjelovalo 623 punoljetna stanovnika Slovenije. Uzorak je reprezentativan za Sloveniju po spolu, dobi, obrazovanju i regiji. Pogreška procjene maksimalnog udjela: 2,0. U Institutu za istraživanje tržišta i medija Mediana vjeruju u važnost informiranja javnosti u svim situacijama. Zato se istraživanja javnog mnijenja, koja nam pokazuju aktualnu sliku stanja među stanovništvom Slovenije o suočavanju sa situacijom, provode od ožujka 2020. vlastitim investicijskim fondovima za dobrobit javnosti. Institut Mediana član je ESOMAR-a (Europske udruge za istraživanje javnog mnijenja i tržišta). Osnivačica Instituta Mediana Janja Božič Marolt predstavnica je udruge ESOMAR za Sloveniju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.