Slonica rodila blizance! Razlog za veselje: U Keniji se dogodio rijedak fenomen

VIDEO! Nešto neočekivano dogodilo se u nacionalnom rezervatu Samburu.

Slonica rodila blizance! Razlog za veselje: U Keniji se dogodio rijedak fenomen Twitter/ntvkenya
26. 11. 2023

U Keniji je slonica okotila blizance, objavila je skupina za zaštitu okoliša Save the Elephants. Ovo je rijetka pojava za najveće kopnene sisavce na planeti, budući da blizanci čine samo jedan posto novorođenih slonova.Ženka slonica po imenu Alto okotila je blizance u nacionalnom rezervatu Samburu u sjevernoj Keniji, objavila je organizacija Save the Elephants, nazivajući događaj „dvostrukim veseljem“. Ovo je već drugi par koji je nedavno rođen u rezervatu. Početkom 2022. godine dobili su blizance i blizance.

Na videu koji je objavila organizacija Save the Elephants na društvenoj mreži X, vide se dva slona kako se hrane sa svojom majkom i ostalim članovima krda. Afrički slonovi imaju najdužu trudnoću od svih živućih sisavaca. Svoje mlade nose gotovo 22 mjeseca i rađaju otprilike svake četiri godine. Blizanci slonovi često ne žive dugo. Par blizanaca rođenih u Samburuu 2006. nije preživio više od nekoliko dana. Svjetska unija za očuvanje prirode (IUCN) klasificira afričke savanske slonove kao ugrožene zbog učinaka uništavanja staništa i ilegalnog lova. U 1970-ima i ranim 1980-ima populacija slonova u Keniji iznosila je 170.000, ali do kraja 1989. potražnja za slonovačom se smanjila na samo 16.000. Više od 36.000 slonova trenutno živi u zemlji, prema kenijskoj Službi za divlje životinje, budući da su napori za suzbijanje krivolova bili uspješni.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.