"Sinjanin" točno u sridu! Izbori su u srijedu 17. travnja, nesvakidašnja odluka Zorana Milanovića. Odabrao prvi mogući datum!

Hoće li Hrvati na izbore ili će radije odabrati dugi vikend? MILANOVIĆ ODABRAO 1. MOGUĆI TERMIN!!! Da je poseban, poseban je, al' da će sredinu radnog tjedna Predsjednik odabrati za izbore možda je očekivalo njih samo dvoje - troje! SRIJEDA ĆE BITI NERADNA!

Lud je k'o puška ili je pametniji od svih do sada koji su raspisivali izbore nedjeljom? Ajde da i to vidimo i može li srijeda izvući više glasača na birališta. 

Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi trebao bi to biti vedar i sunčan dan!

"Sinjanin" točno u sridu! Izbori su u srijedu 17. travnja, nesvakidašnja odluka Zorana Milanovića. Odabrao prvi mogući datum! pixell
15. 3. 2024

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je posve neobdatum održavanja parlamentarnih izbora. Građani će na izbore izaći 17. travnja. To je u srijedu, a ne u nedjelju, što je dosad bila praksa. Prema zakonu, izborni dan mora biti neradni, tako da će 17. travnja biti neradna srijeda.

Srijeda 1. travnja bit će neradna


Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu danas, 15. ožujka, priopćio je Ured predsjednika navodeći da je, prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, članak 5., stavak 3., dan provedbe izbora neradni dan.

Predsjednik je ujedno donio i Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. “Prema Odluci o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine”, stoji u priopćenju. “Odluka o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske stupa na snagu u utorak, 9. travnja 2024. godine”, dodaju s Pantovčaka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.