"Sine, budi čvrst i svoj", s time je riječima na najveće poduhvate ispraćao otac sina! Sad se Zlatko oprašta od oca Ivana, a za sve što je napravio zahvaljuje se baš njemu

Zlatko Dalić dobio je tužnu vijest – u Livnu mu je preminuo 91-godišnji otac Ivan Dalić. Kazao je:

"Za sve što sam napravio u životu zahvaljujem obitelji i, jasno, dragomu Bogu".

Kakva samo koincedencija. Suparnički treneri, koji su se za par dana trebali naći na terenu, izgubili su očeve. Didier Deschampsu umro je otac samo dan ranije nego našem izborniku.  Izbornik je često bio u rodnom gradu u roditeljskom kući jer i otac i majka Kata dugo su teško bolovali. Još prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. 

Ivan je bio još 2018. hospitaliziran, tada je doživio najveći sinov uspjeh što mu je vjerojatno i produžilo život.

Ivan Dalic, otac izbornika hrvatske nogometne reprezentacije s nestrpljenjem ocekuje dolazak sina u rodni grad. rPhoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Duško Jaramaz / Pixell
1. 6. 2022

Foto: Duško Jaramaz/Pixell


Zlatko Dalić dobio je tužnu vijest – u Livnu mu je preminuo 91-godišnji otac Ivan, koji je istaknuo:

"Za sve što sam napravio u životu zahvaljujem obitelji i, jasno, dragomu Bogu".

Izbornik je često bio u rodnom gradu u roditeljskom kući jer i otac i majka Kata dugo su teško bolovali. Još prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine Ivan je bio hospitaliziran, tada je doživio najveći sinov uspjeh što mu je vjerojatno i produžilo život.


 Teleskop hr. tom je prigodom napisao sljedeće: https://teleskop.hr/hrvatska/tuzna-vijest-preminuo-je-otac-zlatka-dalica/


– Sine, budi čvrst i svoj, i ostani što dulje u Rusiji – poručio mu je prije četiri godine budući da je izborniku bilo vrlo bolno zaputiti se na Mundijal.

Zlatko Dalić vodio je trening na Maksimiru nakon kojeg mu je javljena informacija koje se najviše bojao. Odmah je sjeo u auto i zaputio se u Livno gdje mu žive i brat Miran i sestra Mladenka, a pogreb će biti u srijedu. U Livno na posljednji ispraćaj izbornikova oca doći će i delegacije HNS-a predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, a sigurno će mu sućut doći izraziti i brojni drugi ljudi iz sportskog i društveno-političkog života. Kao što su to učinili reprezentativci i članovi stručnog stožera.

Prema vijestima iz HNS-a izbornik će se potom vratiti u reprezentativni tabor te će voditi nacionalnu vrstu u Osijeku u susretu s Austrijom u petak. Bude li mogao.

Nevjerojatan je raritet i podudarnost da je isti dan pripreme francuske reprezentacije napustio izbornik Didier Deschamps kojem je također umro otac – Pierre!

Svjetski prvak i svjetski dopravak iz moskovskog finala Deschamps i Dalić jedan za drugim ostali su bez roditelja. A uskoro ih u Splitu čeka međusobna utakmica. Zlatko nikad nije skrivao golemu privrženost ocu i obitelji te je za njega ovo ogroman gubitak.

 
Zlatko Dalić je u svojim javnim nastupima uvijek isticao koliko mu je važna obitelj.

"S velikom tugom primili smo ovu vijest o odlasku Zlatkovog oca. Zlatku i njegovoj obitelji izražavamo najdublju sućut te mu poručujemo da cijela hrvatska nogometna obitelj stoji uz njega u ovom teškom trenutku. Želimo mu da malu utjehu pronađe u tomu što je otac otišao izuzetno ponosan na sve ono što je Zlatko postigao u životu, kakav je postao čovjek i kakvu je obitelj sagradio. Neka Ivan počiva u miru Božjem", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pozvavši medije i javnost da poštuju privatnost izbornika Dalića u ovom trenutku.

Kustić će predvoditi delegaciju Saveza na posljednjem ispraćaju u Livnu, a do povratka izbornika u reprezentativni kamp, reprezentaciju će voditi Dalićev stručni stožer.

https://hns-cff.hr/news/24195/hrvatska-nogometna-obitelj-uz-zlatka-dalica/

“Mislim da je obitelj temelj svega. Iz obitelji, iz kuće, polazi osnovni odgoj, osnovne stvari u životu koje čovjek nauči, s kojima živi. To je u životu najvrjednije. U svim situacijama, kada dođu krize, kada dođu loši trenutci, jedini koji ostaju jesu obitelj i najiskreniji prijatelji. Mislim da svaka osoba u životu čini ovakve ili onakve stvari i nekakve pogrješke i propuste, ali najvažnije je u sadašnjim teškim vremenima očuvati obitelj. Za sve što sam napravio u životu zahvaljujem obitelji i, jasno, dragomu Bogu. Kad govorim o obitelji, govorim i o svojim roditeljima, o užoj rodbini, koji usađuju vrjednote koje čovjeka vode u životu. Mislim da je obitelj najvrjednija”, rekao je Dalić za Glas Koncila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.