Plenkovićev dizel najjeftinji u EU, pun tank 17,22 eura jeftiniji i od Vučićevog, samo Makedonija u okruženju povoljnija, za 10 centi!!!

Kad je o dizelu riječ, nigdje nema jeftinijeg u EU!!! Eurosuper 95 jeftinije plaćaju od nas samo Bugari, Slovenci i Rumunji! AJDE DA SE I TO DOGODI.

Pun tank od 60 litara dizela u Srbiji stoji 104,82 eura, a u Hrvatskoj 87,6 eura, ili nevjerojtnih 17,22 eura, 16,43 posto više!

Jeftiniji smo s dizelom i od Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Jedino se jeftinije voze Makedonci i to za 10 centi po litri.

Srbima se isplati u šoping u Hrvatsku i ne samo zbog goriva. I cijene mlijeka, a i brojnih istalih kućanskih potrepština znaju biti više. Litra mlijeka u Srbiji gotovo dva eura!

Plenkovićev dizel najjeftinji u EU, pun tank 17,22 eura jeftiniji i od Vučićevog, samo Makedonija u okruženju povoljnija, za 10 centi!!! Uredništvo
19. 1. 2023

Cijene naftnih derivata u Hrvatskoj djelomično su regulirane od ljeta 2022. Na benzinskim postajama izvan autocesta i brzih cesta cijene 95-oktanskog i dizelskog goriva regulirane su i utvrđene od strane države, dok su cijene naftnih derivata na autocestama i brzim cestama djelomično liberalizirane.

Kakve su cijene po Europi, po državama EU?

Cijene goriva u Hrvatskoj nisu tako visoke kao što su bile početkom 2022. godine, prije vladine uredbe o cijenama. Jednako je i sa susjednom Slovenijom. Cijena goriva u ožujku iznosila je 1,488 eura po litri, dok je dizel koštao 1,489 eura po litri, što je ocijenjeno kao najviša cijena dizela u povijesti. Istodobno, smo uzeli u obzir podatke o cijenama goriva u europskim državama od Automoto saveza Slovenije. Popisi su informativnog karaktera, jer u većini stranih zemalja cijene goriva mogu jako varirati između različitih dobavljača i različitih lokacija. Navedene cijene su prosječne cijene u zemlji. Treba uzeti u obzir da su u većini zemalja – cijene goriva na crpkama na autocestama i do 20 posto više od prosječne cijene. Podatke Automoto saveza Slovenije u infografike su pretvorili novinari Metropolitan.si. https://www.metropolitan.si/novice/slovenija/seznam-drz/

Cijene 95-oktanskog goriva

Napominjemo da su cijene goriva od 95 oktana u Hrvtaskoj druge najniže u Europskoj uniji. Rumunji, Slovenci i Bugari plaćaju manje od nas.

Cijene 98-oktanskog goriva

Na listi koja rangira zemlje prema cijeni goriva od 98 oktana nalazimo se na sedmom mjestu. Rumunjska je jeftinija za 41 cent, a zanimljivo je kako je neznatno jeftinije i u susjednoj Sloveniji.
 

Cijene dizela

Cijene dizela u Hrvatskoj najniže su u Europskoj uniji. I dok u Hrvatskoj litra plinskog ulja stoji 1,46 eura, u Švedskoj je 2,17. Zanimljivo je kako je litra eurodizela skuplja čak i u BiH, gdje PDV, iznosi "skromnih 17 %". U susjednoj državi tako litra plinskog ulja stoji 1.479 eura, što je 17 centi niže nego u Hrvatskoj. U Srbii litra dizela stoji 1.747 eura. Ispada nevjerojatno, ali od građana Srbije jeftinije se na plinsko ulje vozi pola Europske unije. Dizel je jeftiniji čak i u Irskoj, Španjolskoj, Češkoj, Portugalu...

Top jefina cijena dizela je u Makedoniji, gdje litra stoji 1.327 eura! Za 10 centi litra plinskog ulja skuplja je u Crnoj Gori od one u Hrvatskoj.

Pun tank od 60 litara dizela u Srbiji stoji tako 104,82 eura, a u Hrvatskoj 87,6 eura ili nevjerojtnoh 16,43 posto!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.