Ryanair gasi 3.000 radnih mjesta zbog krize u zrakoplovnoj industriji

Ryanair gasi 3.000 radnih mjesta zbog krize u zrakoplovnoj industriji Pixabay
4. 5. 2020

Niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair otpustit će čak 3.000 radnika i zatvoriti predstavništva u Europi, u trenutku kad se ta zrakoplovna tvrtka suočava s velikim padom poslovanja uzrokovanog epidemijom koronavirusa.

Michael O’Leary, izvršni direktor Ryanaira, rekao je da žali zbog otpuštanja i kritizira “očigledno nepoštena” pravila koja je usvojila francuska vlada o taksama u zračnim lukama.

“Francuska je vlada, primjerice, prošlog mjeseca najavila da će refundirati takse, ali samo za francuske kompanije. To je očito nepošteno. Krše se pravila o državnim potporama i pravila konkurencije”, rekao je.

Ryanair je objavio da će obavljati manje od 1% svojih letova od travnja do lipnja i da se broj putnika neće vratiti na razine 2019. najranije do sredine 2022. godine.

Nakon najave te zrakoplovne tvrtke u petak, Brian Strutton, generalni tajnik Britanske udruge zrakoplovnih pilota, rekao je da očekuje da će “cunami gubitaka radnih mjesta” pogoditi zrakoplovnu industriju.

“Očekujem da će sve aviokompanije sada objavljivati ​​slične najave i da ćemo vidjeti industriju u krizi”, rekao je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.