Rusija je pohvalila pogled pape Franje na svjetske probleme

Rusko veleposlanstvo pri Svetoj stolici čestitalo je danas papi Franji jedanaest godina vođenja Katoličke crkve i ujedno pozdravilo njegova nastojanja za mir.

"Papa Franjo je iskreni branitelj humanizma, mira i tradicionalnih vrijednosti", napisalo je rusko veleposlanstvo pri Svetoj stolici.

Rusija je pohvalila pogled pape Franje na svjetske probleme Annett_Klingner / Pixabay
14. 3. 2024

"Papa Franjo je iskreni branitelj humanizma, mira i tradicionalnih vrijednosti", napisalo je rusko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici na mreži X, dodajući da je 87-godišnjak "jedan od rijetkih političkih vođa s istinski strateškim pogledom svjetskih problema", prenosi francuska novinska agencija AFP. Čestitka ruskog veleposlanstva dolazi nakon što je papa Franjo svojim izjavama u subotu izazvao buru u Kijevu i naišao na neodobravanje mnogih zapadnih saveznika. izrazio je razočaranje papinim riječi. U Kijevu su uvjereni da izjave “ohrabruju Rusiju na daljnje nepoštivanje međunarodnog prava”. Pritom su naglasili da se nikada neće predati Moskvi.U Vatikanu su dan kasnije malo ublažili papine izjave. Vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, istaknuo je u utorak da bi Rusija, koju je nazvao agresorom, prvo trebala prestati s napadima na Ukrajinu te nazvao rusku invaziju neopravdanom, javlja briselski portal Politico.U međuvremenu, Franjo je na današnjoj audijenciji u Vatikan je pozvao na molitvu protiv rata, pritom ne spominjući rusku invaziju na Ukrajinu. "Molimo Gospodina da nam udijeli milost da prevladamo ovo ratno ludilo koje je uvijek poraz", dodao je, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.