RR na Zelenom festivalu u Zagrebu progovara o električnoj mobilnosti

"Zeleni festival" na kojem će Renault, kao marka kojoj su zaštita okoliša i recikliranje jedan od prioriteta u proizvodnji automobila, sudjelovati na više razina, a dio priče je i legendarni sakupljač autootpada Romeo Ibrišević
 

 

RR na Zelenom festivalu u Zagrebu progovara o električnoj mobilnosti romeo ibrišević
4. 9. 2017


Od 6. do 8. rujna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se  

„Zeleni festival“. Cilj su promocija i popularizacija održivoga razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija. Dio je projekta "Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku", koji je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. sa svrhom edukacije korisnika, ali i šire javnosti, njihova osvještavanja i popularizacije tema u vezi s očuvanjem okoliša i ekologijom općenito. Zamišljen je u tri dimenzije: izložbenoj, izlagačkoj i virtualnoj, jer će izlagači moći izložiti svoje ekološke proizvode, stručnjaci održati predavanja, a sve će biti popraćeno projekcijama filmova na temu ekologije.

Renault će ispred knjižnice izložiti svoja dva nedavno lansirana električna modela - Renault Twizy i Renault Zoe, a njegov konzultant za vanjsku mobilnost, Željko Purgar održat će predavanje na temu "Električna mobilnost – odgovor na brojne izazove Hrvatske".

Povrh toga, Renault će promovirati i svoj dugogodišnji sponzorski projekt “Očistimo Hrvatsku od olupina powered by Renault” koji provodi u suradnji s Udrugom "Zelene stope" i njezinim osnivačem, fotografom Romeom Ibriševićem. Projekt će se promovirati izlaganjem Romeova vozila Renault Kadjar, od milja zvanog Zelenko, kojim obilazi prirodne ljepote Hrvatske, pronalazi u njima automobilske olupine i organizira njihovo izvlačenje i recikliranje. Zelenko će biti parkiran u „šumi“ sačinjenoj od stabalaca u posudama, koja su za tu prigodu ljubazno ustupile tvrtke Hrvatske šume i Zrinjevac, a sama akcija i njezini rezultati bit će prikazana na velikim fotografijama nekolicine ključnih trenutaka u pronalaženju i izvlačenju olupina iz prirode.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.