50.000 fanova već "zakaparilo Le Car", interes za novu "Peticu" je izniman, a već postoji...

Retro je, žut je, na struju i stoji samo 25.000 eura! Dizajn novog Renaulta 5 očito je pogodio, jer je interes kupaca zaista velik. Toliko da se postavlja pitanje hoće li Renault moći proizvesti dovoljno vozila da osigura redovite i točne isporuke.

50.000 fanova već "zakaparilo Le Car", interes za novu "Peticu" je izniman, a već postoji... Renault
7. 3. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Narudžbe će službeno biti otvorene u petak u svibnju, no do tada potencijalni kupci mogu iskazati interes za automobil i stati u red. U Renaultu mogu biti zadovoljni prvim odazivom jer je trenutno u redu 50.000 ljudi.

Mogu li slijedititi toliko veliko zanimanje

Brojka je to koja zadaje slatke brige predsjedniku Renaulta. Fabrice Cambolive je u razgovoru za Automotive news Europe rekao da će isporuke krenuti u rujnu ili listopadu te da će biti veliki izazov pripremiti proizvodnju za potražnju, kako bi samo to moglo pratiti interes. Dakle, ne brinu se za kupce, više ih brine hoće li ih sve uspjeti zadovoljiti.
 

Visoki cilj

Novi Renault 5 će naravno biti potpuno električan i pristupačan jer će se osnovna cijena kretati oko 25.000 eura. Bit će dostupan s dvije baterije, 40 i 52 kWh, a iz Cambolivea kažu da barem prvi kupci računaju na onu snažniju koja bi trebala omogućiti domet od oko 400 kilometara. Kasnije bi trebala ojačati i slabija prodaja.

 
Predsjednik uprave za petak je imao još hrabrije riječi u vezi s Cliom, jer računa da će Renault 5 u svom (električnom) segmentu postići slične rezultate kao Clio u B segmentu, gdje je na drugom mjestu u Europi .

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.