POTRES: Treslo od Vardara do Triglava! U Stocu ima ozljeđenih! Epicentar u istočnoj Hercegovini, štete i u Mostaru

Prema prvim informacijama potres je bio magnitude 6 stupnjeva prema Richteru, a epicentar je bio 15 km sjevernoistočno od Stoca. Potres je pogodio u 23:07 sati Bosnu i Hercegovinu, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. I u Mostaru ima oštećenja. Potres se osjetio u Hrvatskoj, posebno snažno diljem Dalmacije, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

 

Potres se osjetio diljem Hrvatske, u gradovima i mjestima Dalmacije, na otocima, u Lici te u nekim dijelovima unutrašnjosti zemlje.  Trajao je 15-tak sekundi i za sada nema informacija o većoj materijalnoj šteti.

Kako javlja  "Oslobođenje" isti se osjetio širom Hercegovine, brojni građani Mostara su istrčali iz svojih domova, prijavljena je i materijalna šteta. Srušio se dimnjak u Titovoj ulici u Mostaru.

– Nakon potresa u Stocu prijavljen je veći broj povrijeđenih osoba. Djevojka (1992.) pronađena je u kući zatrpana kamenjem. Tom prilikom zadobila je teže povrede i prevezena je u mostarsku bolnicu na ukazivanje medicinske pomoći, rekla je novinarka Oslobođenja.

Kako je objavila Facebook grupa Geografska enciklopedija ovo je peti najjači potres ikada izmjeren na tlu Bosne i Hercegovine, i najjači u posljednjih 50 godina. Nešto prije nego se u osjetio potres, neki građani su dobili obavijest putem pametnih telefona da je potres u blizini.

POTRES: Treslo od Vardara do Triglava! U Stocu ima ozljeđenih! Epicentar u istočnoj Hercegovini, štete i u Mostaru screnshoot krajina TV
23. 4. 2022

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.