U lipnju ga kupio, u rujnu ga "poplava odnijela" i uništila. Porsche Cayman GT4 RS možda doživi drugu mladost

Prešao je svega 700 kilometara, a onda ga je poplava u našem susjedstvu uništila! Auto je praktički nov, prvi put je registriran neposredno prije prošlogodišnjih poplava.

Isplati li se kupiti tako vrijedan dragulj koji je nastradao u elementarnoj nepogodi i može li se vratiti u prvobitno stanje?

U lipnju ga kupio, u rujnu ga "poplava odnijela" i uništila. Porsche Cayman GT4 RS možda doživi drugu mladost RS dynamics Motorsportwerk
27. 2. 2024

Napisao: Miha Rušnik

Prošlogodišnje poplave prouzročile su golemu materijalnu štetu, među kojima su i mnogi poplavljeni automobili – čak i potpuno novi i malo rabljeni. Hoće li poplavljeni automobil još uvijek biti upotrebljiv ili ima li smisla popraviti ga ovisi o mnogo različitih čimbenika, uključujući cijenu i rijetkost automobila. Jedan takav specijalac sada će dobiti novu priliku.

 

Praktično nov!

Riječ je o Porsche Caymanu GT4 RS s paketom Weissach, koji nudi sve što najzahtjevniji kupci traže od sportskog automobila, a netko u Sloveniji nije imao sreće jer je voda poplavila automobil koji je prvi put registriran lani u lipnju, a prešao je samo 700 kilometara. Trebalo ga je "obući" u zaštitnu foliju, ali sada će ga Nijemci temeljito obraditi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RS Dynamics Motorsportwerk X Fahrzeugveredelung (@rsdynamics_)

Autoradionica RS Dynamics na društvenim je mrežama pokazala coupe, blatnjav izvana i iznutra - u prtljažniku se već proširila mahovina ili plijesan, no očito se ne boje izazova.

Pravi zalogaj

Imaju puno posla, jer voda ne samo da uzrokuje kozmetička oštećenja, već utječe i na elektroniku, električne instalacije, motor... Automobil će stoga morati potpuno rastaviti, očistiti i ponovo sastaviti, što će potrajati puno od vremena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RS Dynamics Motorsportwerk X Fahrzeugveredelung (@rsdynamics_)

Porsche 718 GT4 RS je najšiljatija verzija ovog modela, a pokreće ga četverolitreni atmosferski šestocilindrični motor iz kojeg su inženjeri iscijedili 500 konjskih snaga (368 kilovata) i 449 njutn metara okretnog momenta. No kako moćan motor nije dovoljan za jurenje sekundi na stazi (što mu je najprikladnije okruženje), tu je i agresivna aerodinamika i brdo drugih tehnološki sofisticiranih rješenja. I kod nas se trenutačno prodaju dvije, a cijena je nešto ispod četvrt milijuna eura.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.