Novi Porsche debitirao je s gorivom budućnosti, obnovljivom benzinu na bazi naprednih biogoriva iz otpada hrane

Pogon na ostatke hrane!!! Sve to dogodilo se na europskom predstavljanju Porschea GT4 RS kojeg je pokretalo obnovljivo e-gorivo.
 

Novi Porsche debitirao je s gorivom budućnosti, obnovljivom benzinu na bazi naprednih biogoriva iz otpada hrane Porsche
8. 2. 2022

Čuvena GP Ice Race serija, koja je ponovno oživljena 2019. nakon 45-godišnje pauze, ove je godine ponovno donijela vrhunce. Od utrka na ledenoj stazi do skijanja iza prestižnih sportskih automobila i europske prezentacije Caymana, najviše usmjerenog na utrke do sada: GT4 RS. Automobil je zapravo predstavljen prije nekog vremena, a što je još zanimljivije, pogon je bio na obnovljivo gorivo, što je vožnju novog Porschea učinilo gotovo ugljično neutralnom. Free CO2!

U ovom slučaju radilo se o obnovljivom benzinu na bazi naprednih biogoriva iz otpada hrane. Porsche već neko vrijeme ulaže mnogo truda i sredstava u takva goriva, jer želi održati na životu motore s unutarnjim izgaranjem visokih performansi kako u cestovnim tako i u trkaćim automobilima. Između ostalog, takvo gorivo su ove sezone već koristile sve momčadi Porsche Mobil 1 Supercupa.

U tu svrhu Porsche je uložio i u tvornicu e-goriva u Čileu, koja će ove godine proizvesti 130.000 litara obnovljivog sintetičkog goriva . Zbog ograničenog iznosa, naravno, neće ga prodavati javnosti, ali će cijeli iznos iskoristiti za svoje trkaće serije i događanja za podizanje svijesti javnosti o gorivima budućnosti.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.